Plānots izsludināt atklātu konkursu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, liecina rīkojuma projekts “Par atklāta konkursa uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatu izsludināšanu”, kuru nākamnedēļ, 16.augustā, skatīs valdība.

Rīkojuma projektā norādīts, ka konkurss uz KNAB priekšnieka amatu jāizsludina pēc iespējas ātrāk, lai līdz 2016.gada 17.novembrim, kad beidzas KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka pilnvaru termiņš, varētu atlasīt un iecelt amatā nākamo iestādes vadītāju.

Konkursa sludinājums Valsts kancelejai (VK) būs jāievieto oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un Ministru kabineta tīmekļvietnē “www.mk.gov.lv”. Pretendentu pieteikšanās termiņš būs 20 darbdienas no konkursa izsludināšanas dienas, t. i., no sludinājuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

KNAB priekšnieka amata pretendentu atlasi veiks komisija, kuru vadīs VK direktors. Komisijas sastāvā ir ģenerālprokurors, Satversmes aizsardzības biroja direktors un Drošības policijas priekšnieks, kā arī pretendentu atlasē ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji.

Konkurss notiek divās kārtās un ietver pretendentu atlasi atbilstoši ārējos normatīvajos aktos noteiktajām obligātajām prasībām, kā arī padziļinātu pretendenta reputācijas, kvalifikācijas un amatam nepieciešamās pieredzes un zināšanu izvērtēšanu.

Otrajā kārtā komisija veiks pārrunas ar pretendentiem – lūgs pretendentus mutiski sniegt savu redzējumu par KNAB darbības prioritātēm un attīstību, kā arī rakstiski atbildēt uz komisijas sagatavotajiem jautājumiem par KNAB kompetences jomām, valsts pārvaldi un tiesību aizsardzības sistēmu.

Pēc visu pretendentu izvērtēšanas komisija pieņems lēmumu iesniegt Ministru prezidentam priekšlikumu par atbilstošākā pretendenta vai atbilstošāko pretendentu kandidatūras virzīšanu izskatīšanai Ministru kabineta (MK) sēdē vai ieteiks MK atkārtoti izsludināt konkursu, ja tiks noraidīti visi pretendenti.

Lai nodrošinātu konkursa norises atklātību, vienlaikus nodrošinot Informācijas atklātības likuma ievērošanu attiecībā uz ierobežotas pieejamības informācijas aizsardzību, MK noteikumos ir paredzēta kārtība, kādā tiek sniegta informācija par konkursa norisi.

KNAB priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ un atbrīvo Saeima pēc MK ieteikuma. Esošā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka pilnvaras amatā noslēdzas novembra vidū. KNAB priekšnieka amatu var ieņemt divus termiņus pēc kārtas.

Saistītās tēmas: BNSKNABKorupcijapolitikapriekšnieks

youtube icon
Abonēt youtube