Vecrīgā ceturtdien kāds marihuānu lietojis šveicietis Vecrīgā uzmācies garāmgājējiem, pēc kā nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, uzzināja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Atsaucoties uz izsaukumu un ierodoties norādītajā adresē, vairāki aculiecinieki kārtības sargiem norādīja uz vaininieku, kurš aizticis garāmgājējus, centies viņus apkampt un savu somu metis pa netālu esošās kafejnīcas darbiniekiem, kā arī vēlāk nācis klāt un ar muļķīgiem jautājumiem traucējis viņiem darbu.

Policisti sākuši pārrunas ar vīrieti, kurš bijis manāmi iereibis, un noskaidrojuši, ka viņš rīta pusē atbraucis uz Latviju no Šveices, pēc kā apmeties viesnīcā. Vēlāk viņš vecpilsētā atpūties, taču nespējis atcerēties viesnīcas nosaukumu un, kā līdz tai nokļūt. Vīrietis runāja neskaidrā angļu valodā. Vēlāk ārzemnieks, stāvot pretī policijas automašīnai, sāka atdarināt dzimumakta kustības un atzinās mīlestībā policijas operatīvajam transportlīdzeklim. Vīrieša ākstīšanās robežojās ar draudiem fiziski izrēķināties ar policijas darbiniekiem.

Jautājot tūristam par narkotisko vielu lietošanu, vīrietis atzinās, ka smēķējis marihuānu, pēc kā izskaidrots, ka Latvijā marihuānas smēķēšana ir aizliegta. Pēc brīža vīrietis vairākkārtīgi centās ar savu galvu iesist pa operatīvā transportlīdzekļa motora pārsegu. Kārtības sargi vīrieti satvēra un viņa galvu pavirzīja nost no transportlīdzekļa, lai viņš nenodarītu sev kaitējumu.

Ņemot vērā vīrieša neadekvāto uzvedību, izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri pēc vīrieša apskates nolēma viņu hospitalizēt uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru. Drošības apsvērumu dēļ mediķi pavadīti līdz ārstniecības iestādei. Par notikušo uzsākta lietvedība.

Informācija: BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas: BNSPolicijaŠveicietis

youtube icon
Abonēt youtube