ASV olimpiskā komanda pirmdien Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā pirmo reizi aizvadīja sacensību dienu, kurā neizcīnīja nevienu zelta medaļu, taču amerikāņi joprojām ir ļoti pārliecinoši līderi šīs Olimpiādes medaļu kopvērtējumā.

Pēc desmit sacensību dienām ASV ir izcīnījusi 26 zelta, 23 sudraba un 26 bronzas godalgas, kamēr otrajā vietā esošajai Lielbritānijai ir 16 zelta, 17 sudraba un astoņas bronzas medaļas, bet Ķīna tikusi attiecīgi pie 15 zelta, 14 sudraba un 17 bronzas godalgām.

Pēc tam, kad ir noslēgušās peldēšanas sacensības baseinā, amerikāņiem zelta godalgu birums ir krasi samazinājies, taču iekrātais handikaps pār citām valstīm ir ļoti liels.

Pirmdiena ASV komandai gan nebija gluži tukšā, jo tika izcīnītas divas sudraba un četras bronzas medaļas.

Vienu zelta medaļu izcīnīja Lielbritānija, kurai to jāšanas sporta iejādē nodrošināja Šarlote Dužardena, kura nu kļuvusi par trīskārtēju olimpisko čempioni.

Savukārt Ķīnas komanda pirmdien pie uzvarām netika, toties divas zelta medaļas ieguva Krievija, kura ar 11 augstākā kaluma godalgām ir ceturtajā vietā.

Itālijai un Vācijai ir astoņas, Francijai un Japānai pa septiņām zelta godalgām, kamēr Austrālija, Dienvidkoreja un Nīderlande izcīnījušas pa sešām, bet Ungārija piecas uzvaras.

Kopš ceturtdienas medaļu kopvērtējuma tabulā ir arī Baltijas valstis, jo ar izcīnīto sudrabu un divām bronzām Lietuva ieņem 54. vietu, bet Igaunija ar vienu bronzu ir dalītā 67. vietā.

Pēc desmit sacensību dienām vismaz viena zelta medaļa ir 49 valstu sportistiem, bet šajā Olimpiādē kaut vienu godalgu ir izcīnījušas 72 valstis.

Savukārt Latvijas komandā līdz šim ir izcīnītas divas ceturtās vietas un līdz medaļai nedaudz ir pietrūcis.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: ASVMedaļasRioStatistika

youtube icon
Abonēt youtube