Kāpēc daži cilvēki viegli spēj “inficēt” citus ar savām idejām un garastāvokli, kamēr citi var censties un nepanākt pilnīgi nekādu ietekmi uz apkārtējiem? Pie vainas ir valdzinājums un harisma – tās ir iezīmes, kas cilvēku padara par līderi. Kā pārbaudīt savu personīgo harismu un to attīstīt dzīvē?

Ar tevi ir interesanti”

Ļauj savam partnerim justies gudram, interesantam un patīkamam. Atbildot savam partnerim, uzsver visas viņa pozitīvās īpašības. Ar prieku sarunājies ar cilvēku, izrādot interesi par runāto tēmu.

Es tevi klausos

Pievērs pilnīgu uzmanību savam sarunu biedram un to, par ko viņš runā: piekrišanas gadījumā pamāj ar galvu, nepieļauj garu intervālu līdz atbildei. Atkarībā no tuvības ar sarunu biedru, sarunas laikā saliec ķermeni nedaudz slīpi uz viņa pusi, kas pierādīs, ka esi ieinteresēts viņa teiktajā.

Man ar tevi ir patīkami

Uzreiz nevajag smaidīt, lai nesabiedētu savu sarunas biedru. Saglabā mierīgu sejas izteiksmi, tiekoties ar jaunu personu. Ja tev nav garastāvokļa, necenties uzspiesti tēlot prieku. Padomā par citiem paņēmieniem, kā garastāvokli dabiski uzlabot. Ja sarunu biedrs jutīs, ka tev ar viņu nav patīkami, tad turpmāk ievēros distanci.

Es tevi cienu”

Sasveicinoties ar cilvēku, piecelies kājās, ja esi sēdus stāvoklī. Sasveicinoties otru roku neturi kabatā. Sasveicinoties nesaķer partnera roku ar abām rokām. Silts un mērens rokasspiediens ir pazīme par pašpārliecinātu cilvēku. Sarunas laikā parādi partnerim, ka esi ar viņu uz viena viļņa.

Mēs varēsim vienoties
Sarunas beigas ir atkarīgas no tā, kādā stāvoklī tu atrodies ar savu sarunas biedru. Ar intervējamo vai partneri runā, sēžot viens otram pretī, radot konfrontācijas, bet tajā pašā laikā arī cieņas sajūtu.

Paļaujies uz mani
Cilvēki sabiedrībā tiecas pēc pārliecinātām personībām. Attīstiet savu uzticību un tās demonstrēšanu. Seko līdzi arī savai stājai un žestiem. Bet galvenais – nemēģini izpatikt visiem. Tev ir arī jāmāk teikt patiesība, pārstāvot savas intereses.

Saistītās tēmas: HarizmaLīderispadomi

youtube icon
Abonēt youtube