Uz šogad pirmajām rezerves karavīru mācībām ieradušies 33 karavīri, pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāve kapteine Sandra Brāle.

Pirmās rezerves karavīru mācības šogad notiek no 15. līdz 21. augustam 1. Zemessardzes novadā, tajās iesaistot dažādu specialitāšu rezerves karavīrus – sākot no kareivja līdz pat virsniekam štāba amatā. NBS uz šogad pirmajām rezerves mācībām bija izsūtījuši 139 pavēstes, bet uz tām ieradušies 33 karavīri. Brāle pastāstīja, ka aizsardzības nozare izvērtēs iemeslus, kādēļ pārējie rezerves karavīri uz mācībām neieradās un veiks nepieciešamās darbības atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Rezerves karavīru mācības šogad iekļautas regulāro spēku un Zemessardzes vienībās plānotajās 2016. gada mācībās, kas ir daļa no četru gadu cikla mācībām, lai sagatavotos militārajām mācībām “Namejs 18”, kas notiks 2018. gadā. Pirmās mācības “Namejs” notika 2014. gadā, un turpmāk tās notiks četru gadu ciklā, kur katrā gadā būs ieplānoti atsevišķi uzdevumi vienībām, sākot ar karavīru un zemessargu individuālo sagatavotību, pakāpeniski sagatavojot noteiktas bataljona, brigādes vai augstāka līmeņa vienības un štābus, noslēdzot to ar apvienotajām mācībām reizi četros gados. Šajās mācībās piedalīsies arī rezerves karavīri.

Paredzēts, ka no 19. līdz 30. septembrim rezerves karavīru mācības notiks Štāba bataljonā, no 19. līdz 30. septembrim rezerves karavīru mācības notiks Štāba bataljonā, no 19. līdz 25. septembrim – 2. Zemessardzes novadā rezerves karavīri tiks iesaistīti novada līmeņa ikgadējās mācībās “Zobens”, no 3. līdz 16. oktobrim Gaisa spēku aviācijas bāzē mācības veiks pirmā rezerves karavīru apakšvienība pretgaisa aizsardzības specialitātēs, no 17. līdz 31. oktobrim Štāba bataljons nodrošinās otrās rezerves karavīru apakšvienības mācības, bet 3. Zemessardzes novadā rezerves karavīru mācības notiks kopā ar novada zemessargiem mācībās “Sudraba Bulta”.

Savukārt Gaisa spēku aviācijas bāzē otrās rezerves karavīru apakšvienības mācības notiks no 24. oktobra līdz 6. novembrim. Vēl no 11. līdz 25. oktobrim militāro mācību “Sudraba Bulta” (“Silver Arrow”) laikā dažādu specialitāšu rezerves karavīri tiks apmācīti Militārās policijas un Sauszemes spēku kājnieku brigādes apakšvienībās. Lai profesionālā dienesta karavīriem atvieglotu saimniecisko slogu un karavīri veiktu apmācības poligonā, rezerves karavīri nodrošinās arī tādas vajadzīgas specialitātes kā virtuves strādnieks, pavāra palīgs, nometnes apsargs  vai autovadītājs.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: KaravīriMācībasNBS

youtube icon
Abonēt youtube