Plūdos ASV Luiziānas štatā bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 11 cilvēkiem, un plūdu zonas paplašināšanās pamudināja varas iestādes izsludināt katastrofas situāciju 20 šī štata apgabalos, otrdienas vakarā paziņoja štata gubernatora birojs.

Lai gan dažos Luiziānas dienvidu rajonos plūdu ūdeņi atkāpās, citur ūdens līmenis cēlās, un Nacionālais meteoroloģiskais dienests nāca klajā ar jauniem brīdinājumiem par plūdiem.

Amatpersonas paziņoja, ka ir applūduši 40 tūkstoši mājsaimniecību un vairāk nekā 8000 cilvēku ir izmitināti patversmēs. Vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku ir izglābti vai evakuēti.

Pirmdien katastrofas situācija bija izsludināta četros Luiziānas apgabalos, bet otrdienas gaitā šādu apgabalu skaits pieauga no 12 līdz 20. Šāds statuss dod iespēju saņemt federālu finansiālo palīdzību glābšanas operācijām un ārkārtas mitekļiem.

Tika ziņots par mājokļu un uzņēmumu izlaupīšanām rajonos, kur tos ir pametuši iedzīvotāji. Daudzas pašvaldības ir noteikušas komandanta stundu, lai apkarotu šo problēmu un lai glābēju vienības varētu brīvi pārvietoties naktī.

34 tūkstoši mājsaimniecību un uzņēmumu vēl arvien ir bez elektrības.

Plūdi Luiziānā sākās piektdien līdz ar spēcīgām lietusgāzēm štata dienvidos. Meteorologi prognozēja, ka plūdi var izcelties arī Teksasas štatā un tālāk uz ziemeļiem.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: Brīdinājumi par PlūdienLuiziānaPlūdi

youtube icon
Abonēt youtube