Kopējās “Rīgas svētki 2016” izmaksas veidojušas 513,05 tūkstošus eiro.

“Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta budžetā līdzīgi kā pērn, Rīgas svētkiem bija atvēlēti 513 048 eiro,” norādīja departamentā.

Šā gada Rīgas svētku organizēšanas ietvaros tika rīkoti vairāki iepirkumi, tostarp aviošovam, kuru par 20 tūkstošiem eiro rīkoja biedrība “Daugavpils izpletņlēcēju sporta klubs”, uguņošanas priekšnesumam par 28 tūkstošiem eiro, apsardzes pakalpojumu nodrošināšanai par 9,3 tūkstošiem eiro, kā arī horeogrāfijas nodrošināšanai, kurai kopumā tika atvēlēti 15 tūkstoši eiro.

Tāpat svētku  pasākumam 11. novembra krastmalā skatuves un citu tehnisko konstrukciju nodrošināšanai tika tērēti 40,2 tūkstoši eiro, inventāra nomai, piegādei, uzstādīšanai un demontāžai – 11,5 tūkstoši eiro, skaņas tehniskajam nodrošinājumam – 18 tūkstoši eiro, gaismas aprīkojuma konstrukcijām – 26,8 tūkstoši eiro, savukārt video LED ekrānu nodrošināšanai tika atvēlēti 21,5 tūkstoši eiro.

Iepriekš ziņots, ka pērn Rīgas svētki pašvaldībai izmaksāja 500 tūkstošus eiro, no kuriem 265 tūkstoši tika Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienībai un tās struktūrvienībām trīs dienu svētku programmas nodrošinājumam, tostarp no tiem 24,8 tūkstoši eiro piešķirti svētku uguņošanai.

Jau vēstīts, ka “Rīgas svētki  2016” norisinājās no 12. augusta līdz 14. augustam, un tie bija veltīti kino tēmai. Svētku  tematika izvēlēta, lai atgādinātu par pirmo kinoseansu Rīgā, kas notika pirms 120 gadiem, un paraudzītos uz Rīgu kā kino cienītāju, kino veidotāju un kino rādītāju pilsētu. Rīga šogad atzīmēja 815. jubileju.

Tāpat jau ziņots, ka Rīgas svētku pasākumus trijās dienās kopumā apmeklējuši vairāk nekā 150 tūkstoši cilvēku.

Lielākā svētku apmeklētāju interese bijusi par uguņošanu sestdien, 13. augustā, ar kuru noslēdzās lielkoncerts “Kino gars – viesības pie Lielā Kristapa”.

Rīgas svētkus piedāvāja Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu “Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”; organizēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: IzmaksasRīgaSVētki

youtube icon
Abonēt youtube