Tuvāko mēnešu laikā tiks veikta Jaunā Rīgas teātra (JRT) ēkas Lāčplēša ielā 25 drošības pārbaude, informēja uzņēmuma “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) pārstāve Jolanta Grāmatniece.

Viņa norādīja, ka ēkā ir veikta tehniskā izpētes un nav konstatēti bojājumi, kas apdraudētu tajā atrodošās personas. Tomēr, ņemot vērā to, ka teātrim telpās Lāčplēša ielā būs jāuzturās vēl gadu, ēka tuvāko mēnešu laikā tiks pārbaudīta atkārtoti.

JRT, visticamāk visu jauno sezonu pavadīs ēkā Lāčplēša ielā 25, jo VNĪ apturējuši līguma darbību ar bijušās Tabakas fabrikas remontdarbu veicējiem, uzņēmumu “RBSSKALS Būvvadība”. Pēc VNĪ vadītāja Mārtiņa Tola teiktā, teātra pagaidu telpas Tabakas fabrikā varēs rekonsturēt tikai līdz nākamā gada pavasarim, tādēļ teātris, visticamāk, uz turieni varēs pārcelties tikai nākamā gada vasarā.

VNĪ bija konstatējuši, ka pašreizējā būvdarbu izpilde atpaliek no noteiktā darbu izpildes grafika, tādējādi nenodrošinot būvdarbu pabeigšanu, pieņemšanu ekspluatācijā un nodošanu VNĪ līdz 30. novembrim. Tāpat objektā netiek nodrošināts plānotais darbinieku skaits, kā arī netiek atgūti iekavētie darbi, un līdz ceturtdienai, 11.augustam, uzņēmējs nav iesniedzis līgumsaistību izpildes garantiju.

Tabakas  fabrikas remontu JRT vajadzībām bija paredzēts veikt līdz šī gada augustam. Būvdarbu veicēji “RBSSKALS Būvvadība” bija uzvarējuši iepirkumā, kura kopējā līgumcena ir 1 999 590 eiro, neskaitot pievienoto vērtības nodokli. Būvnieki uzskata, ka līgums ar uzņēmumu izbeigts prettiesiski, un lūguši Finanšu ministriju izvērtēt VNĪ rīcību.

Jau ziņots, ka nepilnību dēļ pagājušā gada nogalē iekavējās JRT rekonstrukcijas  projekta īstenošana. Ēkas rekonstrukciju  bija paredzēts sākt jau 2014. gada rudenī un pabeigt divu gadu laikā līdz šim gadam. Lāčplēša ielas ēkas rekonstrukcijas projektam atvēlētā summa sasniedz 19 006 268 eiro. Iepirkumā, kas noslēdzās 26. jūlijā par JRT ēku kompleksa rekonstrukcijas  (pārbūves) būvdarbiem saņemti astoņi pieteikumi. Pašlaik paredzēt, ka JRT, visticamāk, visu jauno sezonu pavadīs ēkā Lāčplēša ielā 25.

Informācija: BNS

youtube icon
Abonēt youtube