Aizvadītās sezonas Spānijas čempione “Barcelona” trešdien 12 reizi kluba vēsturē izcīnīja savas valsts Superkausu.

“Barcelona”, kas aizvadītajā sezonā uzvarēja ne tikai savas valsts čempionātā, bet izcīnīja arī Spānijas Karaļa kausu, pārspēja “Sevilla” komandu, kura par Superkausu varēja cīnīties kā Karaļa kausa fināliste.

Superkausa izcīņas otrajā spēlē “Barcelona” savā laukumā guva uzvaru ar 3:0 (1:0), bet divu spēļu summā bija pārāka ar 5:0.

Trešdien notikušajā mačā uzvarētājiem divus vārtus guva turku futbolists Arda Turans, bet reizi precīzs bija Lionels Mesi.

Turans rezultātu atklāja cīņas desmitajā minūtē, savukārt “Sevilla” 33. minūtē neizmantoja teicamu izdevību atjaunot neizšķirtu, jo Visente Ivorra nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Tikmēr otrā puslaika sākumā Turans pārsvaru dubultoja, bet 56. minūtē Mesi guva arī trešos vārtus.

“Barcelona” abas Spānijas Superkausa spēles aizvadīja bez brazīlieša Neimara, kurš savas valsts U-23 izlases rindās cīnās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, palīdzot mājiniekiem iekļūt finālā.

Spēli laukuma saimnieki pabeidza desmit vīru sastāvā, jo desmit minūtes pirms cīņas beigām argentīnietis Havjers Maskerano traumas dēļ spēli nevarēja turpināt, bet tobrīd “Barcelona” jau bija veikusi visas trīs atļautās spēlētāju maiņas, taču tas cīņas rezultātu neietekmēja.

Līdz ar to “Barcelona” izcīnīja savu trešo titulu 2016. gadā, bet kopš Katalonijas grandu trenē Luiss Enrike, komanda ir ieguvusi astoņus no iespējamajiem desmit tituliem.

Pērn “Barcelona” Spānijas Superkausa finālā zaudēja Bilbao “Athletic” komandai, bet iepriekšējo reizi šo trofeju ieguva 2013. gadā.

Tikmēr “Sevilla” zaudējusi otrajā finālā divu nedēļu laikā, jo 10. augustā UEFA Superkausa izcīņā ar 2:3 pagarinājumā atzina Madrides “Real” pārākumu.

Jau piektdien sāksies šīs sezonas Spānijas čempionāts.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BarselonaFutbolsSpānija

youtube icon
Abonēt youtube