ASV motociklu ražotājs “Harley-Davidson” ar valsts varas iestādēm panācis 15 miljonu ASV dolāru (13,2 miljonu eiro) vērtu miera izlīgumu saistībā ar apsūdzībām pret kompāniju, ka tā ir ražojusi un pārdevusi nelikumīgas ierīces, kas palielina motociklu jaudu.

Ikonisko ASV lielo un skaļo motociklu ražotājs ir piekritis atpirkt visas šāda veida ierīces un pārtraukt to pārdošanu. Šīs ierīces uzlabo motocikla sniegumu, bet vienlaikus arī palielina ogļūdeņražu un slāpekļa oksīdu izmešus.

Kompānija ir izgatavojusi un pārdevusi 340 tūkstošus tādu ierīču, lai gan tās aizliegtas ASV Tīra gaisa likumā, paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

“Harley-Davidson” gan paziņoja, ka miera izlīgumā uzņēmums nav atzinis savu vainu un tas ir “labās gribas kompromiss” ar Tieslietu ministriju un ASV Vides aizsardzības aģentūru.

Miera izlīguma nosacījumi paredz, ka “Harley-Davidson” maksās 12 miljonus ASV dolāru (10,6 miljonu eiro) administratīvo sodu, bet trīs miljonus dolāru (2,6 miljonus eiro) ziedos tradicionālo malkas krāšņu vietējās kopienās aizvietošanai ar videi draudzīgāka kurināmā krāsnīm.

Paziņojums par miera izlīgumu izplatīts laikā, kad Vācijas autobūves kompānijai “Volkswagen” turpinās tiesvedības pēc tam, kad pirms nepilna gada tā atzina, ka 11 miljoni automašīnu ar dīzeļa dzinēju visā pasaulē ir aprīkoti ar īpašu programmatūru, kas ļauj gāzu izmešu pārbaudes laikā uzrādīt normai atbilstošu līmeni, lai gan reālas braukšanas apstākļos tas to pārsniedz pat vairākas reizes.

 

Info: BNS

youtube icon
Abonēt youtube