Grilēti tomāti
Vasara jau tuvojas beigām un ir vēlme vēl paspēt pagatavot to, ko mēs nevaram atļauties gatavot ziemā, tāpēc te būs recepte, kuru vislabāk realizēt vasarā uz grila.
Sastāvdaļas:
Tomāti (vidēji, 9-10 gab.)
Maltā gaļa 350-400 g
Ķiploki (4 daiviņas)
Smalki sarīvēti kāposti (3-4 ēdk.) (ja nav kāposta var arī nelikt)
Grieķu jogurts (vai bezpiedevu) 250-300 g
Saulespuķu sēkliņas apgrauzdētas – 2 ēdk.
1 ola
Sāls, pipari
Zaļumi, zaļie lociņi
Pagatavošana:
- 2 notīrītas ķiploka daiviņas sasmalcina un pievieno maltajai gaļai.
- Pievieno 1 ēdamkaroti jogurta, iesit olu, pieber sāli, piparus, sasmalcinātus zaļumus, lociņus.
- Tomātiem nogriež cepurīti un izgreb vidiņu.
- Tomātu trauciņu piepilda ar maltās gaļas masu un uzliek atpakaļ tam cepurīti.
- Katru tomātu ietin folijā un liek cepties uz sakarsēta grila 20-25 minūtes.
- Kamēr cepās tomāti, pagatavo zaļumu mērcīti.
- Jogurtam pievieno 2 daiviņas sasmalcināta ķiploka, sakapāto zaļumu, lociņus un saulespuķu sēklas, sāli, piparus.