Vasara jau tuvojas beigām un ir vēlme vēl paspēt pagatavot to, ko mēs nevaram atļauties gatavot ziemā, tāpēc te būs recepte, kuru vislabāk realizēt vasarā uz grila.

Sastāvdaļas:
Tomāti (vidēji, 9-10 gab.)
Maltā gaļa 350-400 g
Ķiploki (4 daiviņas)
Smalki sarīvēti kāposti (3-4 ēdk.) (ja nav kāposta var arī nelikt)
Grieķu jogurts (vai bezpiedevu) 250-300 g
Saulespuķu sēkliņas apgrauzdētas – 2 ēdk.
1 ola
Sāls, pipari
Zaļumi, zaļie lociņi


Pagatavošana:

  1. 2 notīrītas ķiploka daiviņas sasmalcina un pievieno maltajai gaļai.
  2. Pievieno 1 ēdamkaroti jogurta, iesit olu, pieber sāli, piparus, sasmalcinātus zaļumus, lociņus.
  3. Tomātiem nogriež cepurīti un izgreb vidiņu.
  4. Tomātu trauciņu piepilda ar maltās gaļas masu un uzliek atpakaļ tam cepurīti.
  5. Katru tomātu ietin folijā un liek cepties uz sakarsēta grila 20-25 minūtes.
  6. Kamēr cepās tomāti, pagatavo zaļumu mērcīti.
  7. Jogurtam pievieno 2 daiviņas sasmalcināta ķiploka, sakapāto zaļumu, lociņus un saulespuķu sēklas, sāli, piparus.

Saistītās tēmas: fotogrilskulinārijatomāti

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube