Uzņēmuma “Mikrotīkls” līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš pērn ierindojies 100 bagātāko Latvijas cilvēku topa augšgalā, nopelnot 30,155 miljonus eiro, liecina datu bāzes “Lursoft”, biznesa žurnāla “Kapitāls”, žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas pētījums.

Savukārt lielāko zaudētāju topa pirmajā vietā ierindots Igors Sakovičs, kura zaudējumi sasniedz 19,914 miljonus eiro, bet lielākais dividenžu saņēmējs ir “ABLV Bank” īpašnieks Oļegs Fiļs ar 25,182 miljoniem eiro.

Lielāko pelnītāju saraksta otro vietu ieņem Fiļs ar 29,753 miljoniem eiro, bet trešo vietu – “ABLV Bank” īpašnieks Ernests Bernis ar 29,746 miljoniem eiro. Lielāko dividenžu saņēmēju topa otrā vieta pērn bija Bernis – 25,176 miljoni eiro, bet trešā – Leonīds Esterkins – 5,986 miljoni eiro.

Savukārt par otro lielāko zaudētāju pērn kļuva Andis Kazušs ar 12,168 miljoniem eiro, bet trešajā vietā ierindojās Māris Zvidra ar zaudējumiem 9,087 miljonu eiro apmērā.

Kā ziņots, 2014. gada Latvijas 100 pelnītāju saraksta pirmajā vietā ierindojies vairāku uzņēmumu īpašnieks Mārcis Martinsons, aiz sevis atstājot iepriekšējo gadu lielākos pelnītājus Fiļu un Berni.

Jaunais Latvijas 100 visvairāk nopelnījušo uzņēmēju saraksts izveidots, balstoties uz “Lursoft” datubāzē apkopotajiem Uzņēmumu reģistrā iesniegtajiem kompāniju gada pārskatiem, bet bankām – uz pašu kredītiestāžu publiskotajiem gada pārskatiem.

Informācija: BNS

 

Saistītās tēmas: Bagātākie cilvēkiMikrotīklsTop100

youtube icon
Abonēt youtube