Islande – valsts uz salas ar unikālu dabu, mājīgām mazpilsētām un iespaidīgām apskates vietām. Nav brīnums, ka tādas fantastiskas filmas kā “Oblivion” un “Prometejs” tika filmētas tieši šeit. Ja tu nekad neesi bijis šajā brīnišķīgajā valstī, pārliecinies, ka to patiešām ir vērts apskatīt.

1. Dziļā lagūna

Pasaulslavenais ģeotermālais baseins, kurā ūdens ir debess zilā nokrāsā. Pelde lagūnā ir ne tikai patīkama, bet arī noderīga, jo lagūnas gludā apakša sastāv no baltajiem māliem, kam ir ārstnieciskas īpašības.

2. Laki krāteri

Tā Islandē sauc Laki vulkānu, kura vulkāniskais lauks stiepjas pat 25 kilometru garumā. Laki krāteri atrodas Skaftafell nacionālajā parkā.

3. Gulfosa ūdenskritums

Viens no lielākajiem un skaistākajiem ūdenskritumiem Islandē. Tulkojumā no islandiešu valodas ‘gulfoss’ nozīmē “zelta ūdenskritums”. Šis ūdenskritums atrodas 130 kilometru attālumā no Islandes pilsētas Reikjavīkas.

4. Hallgrimskirkja

Luterāņu baznīca ar pilnīgi neizrunājamu nosaukumu tika uzcelta neparastā stilā. Baznīcas iekšpusē apmeklētājus sagaida mūsdienīgs interjers un organiska mūzika.

5. Reynisfyara pludmale

Melnā pludmale sastāv no melnās grants un melnajiem laukakmeņiem.

6. Landmannalaugars

Vēl viens apskates objekts ar grūti izrunājamu nosaukumu. Tā ir ieleja, ap kuru atrodas krāsains kalnu rifs. Dažādās nokrāsas ir atšķirīgo minerālvielu sajaukums.

7. Silfra

Zemūdens kanjons pie nacionālā parka “Thingvellir” ir viena no iemīļotākajām ūdenslīdēju vietām visā Islandē. Tas ir īpašs ar kristāla dzidro ūdeni, ko pat ir iespējams dzert.

8. Viku lauku baznīca

No pirmā acu skatiena Viku ciems daudz neatšķiras no citiem līdzīgiem ciemiem, bet ziemas laikā šo vietu pavisam noteikti ir vērts apmeklēt – it īpaši sniega balto baznīcu ar spilgti sarkanu jumtu.

9. Kirkyufell kalns

Gleznainais kalns atrodas Snaefellsnes pussalā. Lielais kalns izskatās īpaši skaisti saulrieta laikā.

10. Jokulsarlon ledājs

Lielākais ledājs Islandē. Tā pašreizējā ainava kalpo kā vairāku Holivudas epizožu vieta.

Saistītās tēmas: Apskates objekticeļojumifotoIslande

youtube icon
Abonēt youtube