Gadu desmitiem augtspapēžu kurpes tiek uzskatītas par sievietes seksapīla sastāvdaļu, un tam patiešām ir iemesls.  Augsti papēži patiešām ir seksīgi vairāku iemeslu dēļ: papēžu augstums maina nēsātājas līdzsavara centru, liekot gurniem šūpoties un pēcpusei mazliet “atšauties”, augstpapēžu kurpes pagarina kājas un liek tām izskatīties slaidākām, kā arī pašai nēsātājai – garākai un tievākai. Arī kurpes pacēlums veido pievilcīgu pēdas izliekumu.

black-dresses-fashion-high-heels-Favim.com-613923

Sievietes augstpapēžu kurpēs arī izskatās pašpārliecinātākas un izsmalcinātākas. Lai izrādītu savu sievišķību, sievietes pasaulē visbiežāk tomēr izvēlas augstpapēžu kurpes, un, kaut gan nēsāšanai ikdienā augstpapēžu kurpes var nešķist ērtas, gandrīz visām sievietēm mājās būs vismaz viens augstpapēžu kurpju pāris. Bet, ja tu neesi no tām – pēdējais laiks iet iepirkties!

CANNES, FRANCE - MAY 18: Marilou Berry, shoe detail, attends the "Inside Out" Photocall during the 68th annual Cannes Film Festival on May 18, 2015 in Cannes, France. (Photo by Ian Gavan/Getty Images)

CANNES, FRANCE – MAY 18: Marilou Berry, shoe detail, attends the “Inside Out” Photocall during the 68th annual Cannes Film Festival on May 18, 2015 in Cannes, France. (Photo by Ian Gavan/Getty Images)

Tāpat kā mazā melnā vakarkleita, viens pāris zilo džinsu un melno bikšu, kas piestāvēs gandrīz jebkurā gadījumā un kombinācijā ar jebko, augstpapēžu kurpes ir būtiska sievietes garderobes sastāvdaļa. Ja esi sekojusi līdzi dāmu iemīļotajam seriālam “Sekss un lielpilsēta”, atcerēsies, cik apmāta ar dažādām kurpēm un kurpītēm bija Kerija Bredšova.

 

Staigāšana papēžos

Bieži sievietes noelšas šausmās, iedomājoties, ka visu dienu būtu jāstaigā augstpapēžu kurpēs. Pasaulē šādas kurpes sauc arī par killing heels (slepkavnieciskie papēži ), un ne velti. Ir sievietes, par kurām varētu domāt, ka tās  dzimušas papēžos un gatavas uz tiem noturēties kaut diennakti no vietas, bet būs tādas daiļā dzimuma pārstāves, kas nespēs pie tiem pierast.

large

Lai spētu noturēties “uz papēžiem”, nav nekāda liela noslēpuma, visu izšķir treniņš.  Ja pirms tam neesi staigājusi augstpapēžu kurpēs vai arī ieturējusi ievērojamu pauzi, tu nejutīsies ērti, ja uzreiz uzkāpsi pašos augstākajos papēžos, tāpēc sāc trenēties ar zemākiem.

47736575.cached

Sākumā augstpapēžu kurpēs vienkārši pastāvi, jo staigāšana tajās patiešām būs pavisam citāda nekā laiviņās vai čībiņās bez papēžiem. Trenējies staigāt mājās tur, kur tevi neviens neredz, jo nav nekā nožēlojamāka, kā vērot sievieti, kura izgājusi uz ielas augstpapēžu kurpēs, bet neprot tajās nostāvēt.

 

Izvēlies piemērotākās

Augstpapēžu kurpes nebūt nenozīmē adatas tievuma papēdi. Varianti ir dažādi. Ļoti svarīgs ir ērts pacēlums. Diemžēl lētas un augstas kurpes ne vienmēr būs tās ērtākās – tās labi izskatīsies, bet ilgi tu uz tām nenostāvēsi, jo šeit neviens nebūs piedomājis par pēdas labsajūtu – galvenais būs izskats.
Ja vari atļauties, labāk izvēlies “kurpes ar vārdu”, jo naudu tu maksā ne tikai par zīmolu. Parasti šādas kurpes ir daudz kvalitatīvākas un arī ērtākas, ja tām ir pat ļoti augsti papēži.

img-thing

Jāatceras, ka augstiem papēžiem ir arī negatīvas īpašības  – tie var izraisīt dažādus ievainojumus un deformēt pēdu, tāpēc vislabāk reaģēt uz sāpēm pēdās nekavējoties – iespējams, ka tev ir plakanā vai pusplakanā pēda. Šajos gadījumos ārsts ieteiks, kur var izveidot tieši tev piemērotu kurpju ieliktni.

Saistītās tēmas: fotokurpesmodesievietes

youtube icon
Abonēt youtube