Rīgas domes (RD) bērnudārzu pedagogu algas likmi paaugstinās līdz 730 eiro, piektdien Rīgas Kongresu namā ikgadējā skolu direktoru un pirmsskolu vadītāju sanāksmē paziņoja domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (“Saskaņa”).

“680 eiro tagad pienāksies par 40 stundām. Bet Rīgā pedagogi strādā 34 stundas. Tādejādi  atalgojuma kāpums līdz 680 eiro realitātē nozīmēs tikai aptuveni 14 eiro lielu pieaugumu. Tāpēc no 1. janvāra Rīgas dome pašreizējo likmes atalgojumu 680 eiro palielinās par 50 eiro, un atalgojuma likme būs jau 730 eiro,” norādīja Ušakovs.

No 1. decembra RD plāno arī visiem bērnudārzu darbiniekiem – pedagogiem, auklītēm un tehniskajam personālam – piešķirt atlaides sabiedriskā transporta pakalpojumiem. Paredzēts, ka visi skolu pedagogi no 1. janvāra saņems arī veselības apdrošināšanas polises.

“Šobrīd neviens vēl nevar precīzi pateikt, cik sāpīga skolām būs Izglītības un zinātnes ministrijas izplānotā reforma. Jau tagad ir skaidrs, ka daudziem galvaspilsētas pedagogiem nāksies saskarties ar algas samazinājumu. Cik daudz būs šādu skolotāju un cik daudz viņi zaudēs – to mēs redzēsim 5. oktobrī līdz ar pirmajām jaunajām algām. Tad Rīgas dome arī lems, kā palīdzēt saviem skolotājiem,” skaidroja RD priekšsēdētājs.

No 1. septembra bērnudārzu pedagogu atalgojuma likme pieaugs līdz 680 eiro, kas saistīts ar Izglītības un zinātnes ministrijas veiktās reformas īstenošanu. Tomēr Ušakovs uzskata, ka reforma ir samērā mānīga, jo ministrija piedāvā paaugstināt likmes apmaksu, tajā pašā laikā prasa palielināt stundu skaitu likmei.

Rīgas Kongresu namā piektdien uz ikgadējo skolu direktoru un pirmsskolu vadītāju sanāksmi pulcējās Rīgas pedagogi. Viņus uzrunāja Rīgas domes priekšsēdētājs Ušakovs, kurš informēja par pašvaldības plānotajiem pasākumiem skolu un bērnudārzu pedagogu un darbinieku atbalstam.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Algas likmePedagogiRīgas Dome

youtube icon
Abonēt youtube