Latvijas sportists Baiba Bendika sestdien izcīnīja 11.vietu Igaunijā notiekošā pasaules čempionāta vasaras biatlonā sprinta distancē.

Desmit kilometru distancē uz rollerslēpēm divās šaušanās Bendika pieļāva vienu kļūdu un finišā par minūti un 30,6 sekundēm atpalika no jaunās čempiones Oļenas Pidrušnas no Ukrainas.

Vēl no Latvijas sportistēm 21.vietu ieņēma trīs kļūdas pieļāvusī Žanna Juškāne, kura uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 14 sekundes, bet Inga Paškovska un Anda Muižniece ierindojās attiecīgi 43. un noslēdzošajā, 46.pozīcijā. Paškovska divās šaušanās kļūdījās piecas reizes, bet Muižniece pieļāva pat astoņas kļūdas, turklāt guļus pozīcijā nespēja aizvērt nevienu mērķi.

Pirms tam sestdien sprintā vīriem Roberts Slotiņš izcīnīja 27.vietu, kurš pirmajā šaušanā bija nekļūdīgs un pirms otrās ugunslīnijas bija pacēlies pat līdz 12.pozīcijai, tomēr stāvus šaušanā viņš aizvēra vien divus no pieciem mērķiem.

Sacensībās uzvaru izcīnīja slovāks Martins Otčenāšs, kurš distanci veica 26 minūtēs un 14,9 sekundēs, bet Slotiņš viņam zaudēja divas ar pusi minūtes.

Vēl no Latvijas sportistiem Žans Andrejevs ar piecām kļūdām guva 47.vietu, bet Daumants Lūsa sašāva vien trīs no desmit mērķiem un palika 51.vietā starp 54 finišu sasniegušajiem atlētiem.

Tāpat sestdien risinājās arī 7,5 kilometru distance juniorēm, kurā Ieva Pūce guva 32.vietu, Inese Golubeva palika 35.vietā, Krista Razgale ierindojās 39.pozīcijā, bet Jūlija Matvijenko palika priekšpēdējā, 43.vietā. Visas Latvijas sportistes šaušanā pieļāva pa trim kļūdām.

Turpinājumā gaidāmas arī sprinta sacensības junioriem, bet čempionāta noslēgumā svētdien notiks iedzīšana.

Piektdien tika aizvadītas jauktās stafetes sacensības, kur pieaugušo konkurencē Latvija guva 11.vietu, bet starp junioriem nācās samierināties ar pēdējo, 11.pozīciju.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BendikaBiatlonsSports

youtube icon
Abonēt youtube