RĪGA, Aug 28, BNS – Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā svētdien notiks Spēļu un rotaļu diena, aģentūra BNS uzzināja muzejā.

Aizvadot vasaras brīvlaiku un sagaidot skolas gaitu sākumu, muzejs aicinās mazus un lielus apmeklētājus piedalīties dažādās seno laiku un mūsdienu spēlēs un rotaļās, līdzdarboties rotaļlietu tapšanā un izspēlēties pēc sirds patikas.

Kurzemes sētā koka rotaļlietu meistars Aldonis Baldiņš iepazīstinās apmeklētājus ar seno spēļu veidiem, to izgatavošanu un pielietojumu. Katrs varēs uzzināt un izmēģināt “Klimpiņu sišanu”, “Žvidzekli”, “Krupja ķeršanu” un daudzas citas senās spēles.

Pasākuma dienā bērnu folkloras kopas “Ciguzis”, “Krulla” un “Tarkšķi” aicinās dziedāt, dejot un iet rotaļās. No plkst.13 līdz 14 somu tautas mūzikas priekšnesumu sniegs grupa “Margis”.

Kurzemes zvejniekciema pļavā būs lielā “Zīļuka” darbnīca sadarbībā Latviešu biedrības nama Folkloras komisijas “Sprīdīša skolu”. Pasākuma dalībnieki aicināti ņemt līdzi savas zīles, kastaņus vai citus dabas materiālus, lai spēļu gatavošanas meistaru vadībā darinātu savas mīļmantiņas.

Pasākums norisināsies no plkst.10 līdz 16.

Speeles_A3

Saistītās tēmas: bērniemetnogrāfskais muzejsrotaļas

youtube icon
Abonēt youtube