Britu fotogrāfs Džons Suonnels, kurš ir strādājis ar tādiem modes žurnāliem kā “Vogue”, “Tatler” un “The Sunday Times” atklāja, kā viņam izdevās nopelnīt $42 tūkstošus, investējot naudu parastā somā, ziņo “PetaPixel”.

Savā intervijā Canon mājaslapai Suonnels atcerējās kādu stāstu par to, kā pirms vairākiem gadiem kādā Londonas veikalā viņš iegādājās somu tikai par nieka $2, ar ko vēlāk devās uz Franciju, kur četru dienu laikā strādāja ar slavenu fotogrāfu Helmutu Ņūtonu (Helmut Newton).

Mugursoma tik ļoti iekrita Ņūtonam sirdī, ka viņš tūlīt nolēma to iegūt savā īpašumā :” Viņš gribēja to somu un nevēlējās dzirdēt atrunas. Tās cena kāpās augstāk, tomēr, kad viņš piedāvāja $500, es vienalga nepiekritu.”

Neskatoties uz vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem, Ņūtons tomēr nepadevās : “Ir taču jābūt kaut kam, ko tu gribi!” Suonnels atbildēja, ka protams ir: “Parakstieties uz savas fotogrāfiju grāmatas “White Women” kopijas, un mugursoma būs jūsu.”

“Tu esi traks? Šādas kopijas tiek pārdotas par $3000!” izmisīgi iesaucās Ņūtons, tomēr pēc dažām sekundēm izrāva somu, izbēra uz grīdas visu, kas tajā bija un aizgāja.

Pēc dažām dienām, atgriežoties Londonā , Suonnels pa pastu saņēma “White Women” kopiju ar autora parakstu, un pēc 10 gadiem viņš to pārdeva pa $42 tūkstošiem.

youtube icon
Abonēt youtube