Joga domāta visiem! Mazi bērni ir dabiski elastīgi un var iegūt no jogas tikpat daudz, cik pieaugušais. Arī bērnu dzīvē ir stress,  un viņi var būt tikpat aizņemti kā vecāki.

Joga bērna prātam atnes mieru un palīdz ķermenim un prātam būt veselam.

Šeit būs 5 vienkāršas dzīvnieku tēmas jogas pozas, kuras palīdzēs bērnam, ja tas kļuvis nemierīgs un prātu nomoka dažādas problēmas.

1. Čūska

Šī ir bērna versija pozai “kobra”. Šī pozīcija palīdz atvērt krūškurvi un strādā kā sirds atvēršanas un elpošanas vingrinājums. Tas stiepj krūšu un vēdera muskulatūru un atmodina ķermeni.

2. Flamingo

Stāviet ar abām kājām kopā un izpletiet rokas plati, kā spārnus. Noliecieties uz priekšu un vienu kāju celiet taisni sev aiz muguras. Rokas var kustināt un vicināt kā spārnus, galvenais mainīt kājas. Veiksmīgs vingrinājums bērna balansa uzlabošanai.

3. Kamielis

Notupieties uz ceļiem, gurni plecu platumā, mugura taisna. Stiepiet mugurkaulu uz augšu un izpletiet krūškurvi. Liecieties atmuguriski, rokas cenšoties nolikt uz pēdām aiz muguras. Elpojiet vienmērīgi. Visu dariet lēni un mierīgi.

4. Varde

Izpildiet pietupienu ar kājām plati un taisnu muguru. Rokas nolieciet starp kājām un tad šūpojiet savu svaru uz priekšu un atpakaļ. Šī poza uzlabo elastību bērna mugurai un gurniem. Šī ir bērnu mīļākā poza.

5. Taurenis

Bērnam vajadzētu apsēsties un salikt kopā pēdas, ļaujot ceļiem krist katram uz savu pusi. Šī poza palīdz atgūt enerģiju un samazina stresu. Nomierina prātu, kā arī stiepšanās palīdz cirkšņiem un gurniem.

 

Atcerieties, šīs pozas palīdzēs gan jūsu bērnam, gan jums pašiem, tādēļ iesaistieties kopā ar bērnu šajā procesā. Tas nāks par labu ne tikai veselībai, bet arī jūsu savstarpējām attiecībām. Šo procesu varat pataisīt par lielisku kopā būšanas brīdi un rotaļu.

 

Saistītās tēmas: bērnijogakopābūšanaveselība

youtube icon
Abonēt youtube