Neatkarīgi no tā, kāds mums katrai ir ikdienas sejas ādas tīrīšanas un kopšanas režīms, mēs kā palīglīdzekļus izmantojam dažādus krēmus. Te būs neliels visbiežāk izmantoto krēmu ceļvedis un skaidrojums, kādus brīnumus tie veic ar tavu sejas ādu.

Dienas krēms

Woman applying moisturizer cream on face. Close-up fresh woman face.
Dienas krēms, kā jau norāda nosaukums, ir krēms, kas paredzēts dienai. Tas darbojas kā aizsargkrēms un mitrina ādas slāņus. Dienas krēmi parasti satur arī dažādus vitamīnus, kas aizsargā ādu no ārējās vides radītiem faktoriem, piemēram, saules, vēja un vides piesārņojuma.

Nakts krēms

beauty2
Tagad, pateicoties nakts krēmam, tu vari pamosties ar atjaunotu un starojošu ādu. Nakts krēms ir ļoti ieteicams nogurušai un stresu pārcietušai ādai. Naktī ādas šūnas aktīvi uzsūc krēmā esošās sastāvdaļas. Citiem vārdiem sakot, kamēr mēs guļam, mūsu ķermenis „saremontē” sevi. Labs nakts krēms satur kolagēnu, elastīnu un būtiskus lipīdus, lai palīdzētu atsvaidzināt tavu sejas ādu, kamēr guli. Nakts krēms ir arī svarīgs, lai saglabātu tavu ādu mitrinātu.
Atšķirība starp dienas un nakts krēmu:

fe8e350496
Nakts krēms parasti ir barojošāks, jo satur vairāk augu eļļu un ekstraktu. Iespējams, uzklājot dienas krēmu vakarā, tiek traucēti ādas atjaunošanās procesi, jo dienas krēma aktīvās vielas darbojas citam mērķim – krēma sastāvdaļas stimulē ādas šūnas aizsardzības procesus vai tauku dziedzeru regulēšanu, nevis sekmē reģenerāciju. Atšķirībā no dienas krēma, nakts krēmam bieži nav sadalījums pa ādas tipiem, jo tas pilda visiem ādas tipiem vienotu funkciju – sekmē ādas atjaunošanos.

Mitrinošs krēms

Portrait of young happy woman applying facial cream
Mitrinošs produkts mitrina ādu, un/vai aizsargā ādu no dehidratācijas. Tas arī pasargā ādu no ārējās vides, piemēram, no saules, aukstuma un karstuma ietekmes. Ja tava āda nebūs pietiekami mitrināta, tā var kļūt raupja. Mitrinošs krēms palīdz arī novērst priekšlaicīgu ādas novecošanos.

Sauļošanās krēms

Woman-with-straw-hat-applying-sun-block-to-face-outdoors
Vēloties iegūt skaistu iedegumu un sauļojoties, jāuzmanās no ultravioleto staru ietekmes. Saules aizsargkrēms aizsargā ādu pret UV stariem. Atkarībā no saules efektivitātes un stipruma, jāizvēlas atbilstošs SPF ( lielāks cipars nozīmē lielāku aizsardzību).

Acu krēms


Šāds krēms samazina pigmentācijas plankumus, tumšos lokus un krunciņas zem acīm. Meklē ādas krēmus, kas satur C, K vai E vitamīnu, elastīnu, kolagēnu. Acu krēms novērš turpmāku mitruma zudumu, palīdz ādai absorbēt mitrumu no gaisa un stimulē asinsriti.

Padomi iegādājoties krēmu:
– Noskaidro savu ādas tipu.
– Izmēģini krēma testeri, ja ir tāda iespēja.
– Krēma efektu var pamanīt aptuveni pēc mēneša, tad vari novērtēt, kāds ir rezultāts un vai produkts tevi apmierina.

Pareiza krēma uzklāšana:
Pirms uz savas sejas uzklāj krēmu, tev tam jāsagatavo sava āda.
Pirmais solis ir sejas notīrīšana ar pieniņu vai putām, kas tāpat kā krēms, ir izvēlēts atbilstošs tavam ādas tipam un vajadzībām.
Otrais solis – toniks jeb losjons. Kāpēc svarīgi seju pirms krēma uzklāšanas notīrīt ar losjonu? Jebkurš krēms ir gatavots, lai uzsūktos skābā vidē. Tāpēc mēdz būt sajūta, ka krēms neiesūcas un uz ādas paliek taukaina kārta. Tāpēc seja noteikti jānotīra ar losjonu, kas atjauno skābumu un veicina krēma uzsūkšanos.
Un tikai tad seko trešais solis – krēma uzklāšana. Klājot krēmu, kustībām jābūt vērstām augšup, lai veicinātu ādas liftingu un spītētu gravitācijas spēkam.

Saistītās tēmas: fotokremisejasievietēm

youtube icon
Abonēt youtube