Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) stingri nosoda šodien Pakistānas pilsētā Mardanā notikušo teroraktu, kad uzbrukuma laikā tiesas ēkai bojā gāja 12 cilvēki un vairāk nekā 50 tika ievainoti, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

“Latvija stingri nosoda terorismu jebkādās tā izpausmēs. Teroristiskie uzbrukumi Pakistānas tiesu sistēmai un juristiem ir vērsti pret pakāpenisku demokrātijas un tiesiskuma nostiprināšanos valstī,” teikts ĀM izplatītajā paziņojumā.

Rinkēvičs Latvijas vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo piederīgajiem, kā arī novēl drīzu atveseļošanos teroraktā cietušajiem.

BNS jau ziņoja, ka pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā tiesā Mardānas pilsētā, Pakistānā, piektdien nogalināti vismaz desmit cilvēki, bet 40 ievainoti, pavēstīja policija.

Pūlī, kas no rīta bija sapulcējies tiesā, terorists vispirms iesvieda granātas un tad detonēja spridzekļu vesti, apliecināja policijas amatpersona Faisals Šehzads. “Vismaz desmit cilvēki nogalināti,” viņš sacīja, arī divi policisti.

Pirms trim nedēļām Beludžistānas provinces galvaspilsētā Kvetā spēcīgā sprādzienā tika nogalināti 70 cilvēki. Upuru lielākā daļa bija advokāti.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BNSEdgars RinkēvičsMardanaPakistānaTerorakts

youtube icon
Abonēt youtube