Lai uzņemtu kvalitatīvu foto, ir nepieciešama ilgstoša prakse. Tad nu iepazīstaties ar Ņujorkas fotogrāfa Donato Di Kamillo darbiem, kurš ar fotoaparātu iemācījās apieties, sēžot aiz cietuma restēm.

 

Di Kamillo īpaši nepatīk atcerēties un runāt par vietu, kur pavadījis laiku ieslodzījumā, vienīgais par ko viņam patīk stāstīt ir tas, kā viņš stundām pavadīja laiku, lasot dažāda veida literatūru par  fotografēšanu. Pagātnes nepatīkamie momenti ļoti ietekmēja fotomākslinieka redzējumu uz pasauli, un viņš veido šokējoši reālistiskas cilvēku fotogrāfijas no ne pārāk bagātiem Ņujorkas rajoniem.

“ Bērnībā es biju liecinieks daudzām nepatīkamām situācijām. Es redzēju, kā nomira mans draugs 9 gadu vecumā, tas notika tieši pie manām kājām,” stāsta fotogrāfs. 20. gadsimta 70.  un 80. gados Bruklina, no kurienes ir Di Kamillo, bija diezgan brutāla un nepatīkama vieta, un viņam nācās mācīties ātri domāt un izmantot ielas instinktus.

Fotogrāfs saka, ka fotografē tādus pašus cilvēkus, kāds ir viņš. Uz jautājumu: “Kā viņš nonāca pie ielu fotogrāfijas?” Donato atbild: “Es vienkārši sajutu, ka man tas ir vajadzīgs.”

 

youtube icon
Abonēt youtube