Gandrīz ikviena sieviete vēlas, lai viņas āda būtu starojoša un veselīga, taču diemžēl ir vairākas ādas problēmas, kas darbojas kā “gaismas slazdi” un padara ādu pelēcīgu, atstājot nogurušas ādas pazīmes. Visizplatītākās ādas problēmas ir tumšie pigmentācijas plankumi, kas rodas no negatīvās saules ietekmes, ādai novecojot, kā arī nevienmērīgs ādas tonis, kas saistīts ar pinnēm un citām ādas izmaiņām.

Iekaisumu novēršana
Saules agresīvā iedarbība rada mikro iekaisumus, kas papildus stimulē ādas dabiskā pigmenta – melanīna ražošanu. Kļūstot vecākiem, pigmentācijas plankumu rašanās kļūst arvien izteiktāka, tāpēc, izvēloties ādas kopšanas līdzekļus, ir svarīgi tā sastāvā esošās aktīvās vielas, kas atbild par ādas aizsardzību pret UV staru radīto bojājumu un sekām – pigmentu tiešu vai netiešu uzkrāšanos ādā. Pavasarī un vasarā, kad saules staru iedarbība Latvijā ir visspēcīgākā, šādu krēmu lietošana ir ļoti būtiska.

Natural-ways-to-get-glowing-skin

Ādas apgādāšana ar skābekli
UV stari veicina brīvo radikāļu veidošanos, kas savukārt veicina melanīna sintēzi, ādā esošo vielu oksidēšanos, radot ādas blāvumu. Tāpēc svarīgi ir izvēlēties ādas kopšanas līdzekļus, kuru sastāvā esošās aktīvās vielas neitralizē brīvos radikāļus – iekļūst ādas šūnās gan tiešā veidā caur šūnu membrānām un starpšūnu kolagēnu, gan pastarpināti caur kapilāru tīklu, kas baro un apgādā ar skābekli ādas audus.

Ādas pigmentu izplatīšanās ierobežošana
Ādas pigmentāciju rada organismā esošās šūnas, kas atrodas ādas virskārtā, tas ir, melanocīti. Melanocīti ir tie, kas izstrādā pigmentu tumšo melanīnu, savukārt, pastiprināti veidojoties melanīnam, ādā rodas pigmenta plankumi. Kad melanīns ir saražots, tas ieplūst šūnās, tādējādi izraisot pigmentāciju. Vitamīns B3 ir aktīvā viela, kas ierobežo melanīna izplešanos šūnās, līdz ar to ierobežojot pigmentu veidošanos. Ja vēlaties, lai jūsu āda būtu gluda un starojoša, noteikti jāizvēlas ādas kopšanas līdzekļi, kura sastāvā ietilpst vitamīns B3.

7-Ayurvedic-Face-Packs-For-Glowing-Skin

Ādas mitrināšana
Mitrināšana ir pats svarīgākais solis, lai iegūtu starojošu ādu. Efektīvi mitrināta āda daudz labāk atstaro gaismu. Lai āda spētu absorbēt tai nepieciešamo mitruma daudzumu, ir nepieciešamas regulāras rūpes par ādu un tās virskārtu, kas to pasargā no mitruma līmeņa svārstībām.

Saistītās tēmas: fotosejasievietes

youtube icon
Abonēt youtube