2016./2017. gada sezonā Latvijas Nacionālā opera un balets veidos sešus jauniestudējumus – Šarla Guno operu „Fausts”, baletu „Pērs Gints” ar Edvarda Grīga mūziku, Pētera Čaikovska operu „Jevgeņijs Oņegins”, Žorža Bizē operu „Karmena”, baletu „Pie zilās Donavas” ar Johana Štrausa mūziku, kā arī Riharda Vāgnera operu „Tanheizers”. Sezonu noslēgs Rīgas Operas festivāls „VIVA ROMANTICA”.

Jau trešo sezonu Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais patrons ir “Lattelecom”, kas 8. septembrī ikvienam interesentam dāvinās ekskluzīvu iespēju tiešraidē kanālā “360TV Kultūra” noskatīties Latvijas Nacionālās operas un baleta Sezonas atklāšanas Galā koncertu. Koncertā piedalīsies gan iemīļoti pašmāju operas un baleta solisti, gan izcili viessolisti, kā arī Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki, Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris. Līdz gada beigām “360TV” programmā būs iekļauti arī piecu Latvijas Nacionālās operas un baleta aizvadīto sezonu operu ieraksti.

IMG_8196

Jaunajā sezonā turpināsies arī iesāktais cikls „Opera tuvplānā”, kura ietvaros notiks gan kamermūzikas koncerti Beletāžas zālē, gan izglītojoši pasākumi. Muzikologs Mikus Čeže lekciju ciklā „Operas sākumi II” piedāvās ieskatu baroka operas kulminācijā un klasicisma operas skaistajā pasaulē. Uzmanības centrā– Georgs Frīdrihs Hendelis, Kristofs Vilibalds Gluks un Volfgangs Amadejs Mocarts. Tāpat notiks tradicionālās „Sarunas pirms pirmizrādēm”, kurās skatītāji varēs iepazīt visus topošos jauniestudējumus.

Jau divdesmito reizi Latvijas Nacionālās operas un baleta sezonas izskaņā notiks Rīgas Operas festivāls, kas risināsies no 8. līdz 18. jūnijam. 2017. gada festivāls „VIVA ROMANTICA” būs veltīts romantiskajai operai, un tajā tiks izrādīti visi sezonas jauniestudējumi. Festivāls un sezona izskanēs ar grandiozu Galā koncertu. Festivālā kā allaž skatītājus priecēs izcilas Latvijas un pasaules zvaigznes.

IMG_8206

 

 

Foto: Ritakafija.lv

Info: BNS

Saistītās tēmas: JauniestudējumiLNO

youtube icon
Abonēt youtube