Šie mazie, krāsainie cepumiņi šobrīd ir kļuvuši ļoti iecienīti un populāri. Bet kas tad tajos ir tik īpašs? Viedokļi par makarūniem dalās – daži saka, ka nesaprot cepumu fenomenu, bet daži, tos pagaršojot, vienkrārši nespēj tos nedievināt.

Makarūns ir cepts no mandeļu miltiem. Tam tiek pievienots olu baltums, pūdercukurs un vēlamā krāsviela.

macaroons2
Izklausās vienkārši, bet makarūni ir diezgan kaprīzi, un ar pirmo reizi tos pagatavot nemaz nesanāk. Ir jāapbruņojas ar pacietību un precīzi jāievēro visas norādes. Pat it kā neliela neprecizitāte var radīt neveiksmi, piemēram, ka cepums salūzīs vai pielips pie pannas.

Te atrodamas dažādas receptes, kā pagatavot makarūnus:

macaroons

Šī bloga autore makarūnus ir baudījusi Francijā un gribējusi arī pati pamēģināt tos pagatavot. Viņa atzīst, ka tas nav viegli un jāmēģina vairākas reizes.
Recepte

Arī šī bloga autore nav noturējusies, pati nepamēģinot šo mazo kārumu pagatavošanu, par spīti tam, ka dzirdējusi – tas esot piņķerīgs process. Viņa saka, ka gatavojot makarūnus, bez virtuves svariem neiztikt, jo svarīga precizitāte.
Recepte

Šajā blogā atrodamas ļoti kārdinošas makarūnu receptes, kurās viss smalki izskaidrots. Un, kas vēl – šeit vari atrast arī receptes cepumu pildījumam!
Recepte

Saistītās tēmas: fotomacaronreceptes

youtube icon
Abonēt youtube