Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) par kokaīna izplatīšanu aizturējusi septiņu cilvēku grupu, informēja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins.

ONAP darbinieki augusta sākumā noskaidrojuši, ka Rīgā labu laiku uzdarbojas personu grupa, kas tirgo kokaīnu. Pārbaudot saņemto informāciju un veicot izmeklēšanu, noskaidrotas konkrētas personas, kuras izplatījušas kokaīnu ar ielu tirgotāju palīdzību.

Noskaidrojies, ka šī septiņu personu grupa Rīgā darbojusies jau vairākus mēnešus. Kratīšanas laikā viņu dzīvesvietās izņemti aptuveni 30 grami kokaīna, priekšmeti, kas paredzēti narkotisko vielu sajaukšanai, fasēšanai un realizācijai, kā arī nauda vairāku simtu eiro apmērā. Tāpat pie vienas aizturētās personas konstatēta meklēšanā esoša automašīna, kas figurē citā Valsts policijas izmeklējamā kriminālprocesā saistībā ar auto piesavināšanos.

Aizturētie ir divi 1985. gadā dzimuši un divi 1986. gadā dzimuši, kā arī 1987., 1988. un 1989. gadā dzimuši vīrieši. Visiem aizturētajiem kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Vīrieši iepriekš nav bijuši nedz tiesāti, nedz arī nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar narkotisko vielu izplatīšanu.

Ir sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu lielos apmēros organizētā grupā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BNSkokaīnsONAPValsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube