Šogad no jūnija līdz augusta beigām Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā (LRTIB) klātienē apkalpots 6901 ārvalstu tūrists, kas ir par 24,4% vairāk nekā pērn šajā laikā, informēja LRTIB speciāliste Agita Vucena.

Šovasar Liepāju par ceļojuma galamērķi visbiežāk izvēlējušies tūristi no Lietuvas, Vācijas un Krievijas. Šo valstu tūristu skaits pieaudzis par aptuveni 20-30% salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Daudz apmeklētāju vērsušies tūrisma informācijas birojā arī no Igaunijas, Baltkrievijas, Somijas, Nīderlandes, Francijas, Čehijas u.c. valstīm. Kopumā kopš gada sākuma birojā reģistrēti tūristi no 64 pasaules valstīm.

No jūnija līdz augustam klātienē apkalpoti pavisam 10 690 apmeklētāji, kas ir par 19,3% vairāk nekā pērn šajā pašā periodā. No kopējā apmeklētāju skaita 2487 bijuši Latvijas ceļotāji, kuru skaits palielinājies par 38,9%, un 6901 ārzemju tūrists. Apkalpoto liepājnieku skaits ir samazinājies par 19,6% – šovasar tūrisma informācijas birojā vērsušies 1302 vietējie iedzīvotāji.

Lielāka interese nekā pērn šovasar bijusi par gidu pakalpojumiem. Šajā vasarā pieteiktas un novadītas 83 grupu ekskursijas, kurās piedalījušies 2442 Liepājas viesi. Pastaigā ar gidu “Tiksimies Rožu laukumā!”, kas tiek piedāvāta visu vasaru, piedalījies 321 ekskursants. Par aptuveni 20% palielinājies pieprasījums pēc velonomas pakalpojumiem. Šovasar noslēgti 463 velosipēdu nomas līgumi un iznomāti 844 velosipēdi.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Agita Vucenaārvalstu tūristiBNSLiepāja

youtube icon
Abonēt youtube