Latvijas vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš svētdien pārliecinoši sasniedza Jūrmalā notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) “Masters” sērijas pludmales volejbola turnīra finālu.

Pusfināla mačā ar pirmo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:17, 21:14) pārspēja sacensību piekto numuru Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli no Beļģijas.

Jau ar pirmajām minūtēm Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris pārņēma vadību, bet pirmā seta izskaņā viņiem izdevās izvirzīties vadībā jau ar 19:13. Pretinieki gan nedaudz atjaunoja intrigu, pietuvojoties līdz 17:20, taču jau nākamajā izspēlē Samoilovs/Šmēdiņš ar uzvaru nesošu punktu noslēdza šo setu.

Arī otro setu Samoilovs/Šmēdiņš sāka pārliecinoši, izvirzoties vadībā ar 5:0, bet pēc tam cīņa starp abām komandām izlīdzinājās un beļģi nedaudz pietuvojās (8:5). Tiesa, Latvijas dueta pārākums laukumā bija acīmredzams, jo pēc dažām minūtēm tablo vēstīja jau 13:6, bet dueļa turpinājumā Beļģijas pāris tā arī neizrādīja cienījamu pretestību, kas Samoilovam/Šmēdiņam droši ļāva iesoļot finālā.

Savukārt jau plkst.11 sāksies otrais pusfināls, kurā ar trešo numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža tiksies ar Krievijas pāri Jaroslavu Koškarovu un Ruslanu Bikanovu, kuri izlikti ar septīto numuru.

Plkst.13 būs mačs par trešo vietu, bet kulminācija gaidāma divarpus stundas vēlāk, kad sāksies fināls.

Informācija: BNS

 

Saistītās tēmas: JūrmalaSamoilovsŠmēdiņšVolejbols

youtube icon
Abonēt youtube