Tiek gatavots jauns starptautisks samits Ukrainas konflikta jautājuma apspriešanai, pirmdien sociālās saziņas vietnē “Facebook” paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

“Esam vienojušies dažu nākamo nedēļu laikā organizēt Vācijas, Francijas, Krievijas un Ukrainas samitu,” lasāms Olanda ierakstā, kas publicēts pēc pirmās plenārsēdes G20 valstu grupas samitā Ķīnas pilsētā Handžou.

“Ukrainā mums jāturpina Minskas process un jārisina pašreizējie sāpīgie punkti, kas ietver īpaša statusa ieviešanu, drošības situāciju un pušu savstarpējās uzticības trūkumu,” piebilda Olands.

Iepriekšējā tā dēvētā Normandijas formāta sanāksme pērn notika Parīzē.

Tikmēr kāda Baltā nama amatpersona pavēstīja, ka ASV prezidents Baraks Obama, Vācijas kanclere Angela Merkele un Olands pirmdien tikušies un vienojušies sadarboties Ukrainas krīzes risināšanā, pastiprinot spiedienu uz Krieviju, lai tā pārtrauktu savu militāro iejaukšanos Ukrainā.

Obama arī esot sacījis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka sankcijas paliks spēkā, līdz Maskava izmainīs savu kursu Ukrainā un pilnībā tiks īstenota Minskas vienošanās, pēc abu līderu tikšanās pavēstīja Baltā nama amatpersona.

Ukrainas karavīri pret Krievijas atbalstītiem kaujiniekiem valsts austrumos cīnās kopš 2014. gada.

2015. gada februārī Minskā tika noslēgta vienošanās, kas aicina pasludināt pamieru, īstenojot dažādus politiskus, ekonomiskus un sociālus pasākumus konflikta izbeigšanai. Vienošanās noslēgšanā piedalījās arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, bet vidutāji bija Vācijas un Francijas līderi.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: KrīzeSamitsUkraina

youtube icon
Abonēt youtube