Esi paredzējis lielisku vakaru ar draugiem, taču apnikušas visas ierastās, mājās atrodamās receptes? Šeit būs lielisks padoms, kā iepriecināt draugus ar ko jaunu un nebijušu. Kā no īstas meksikāņu fiestas!

Sastāvdaļas:

  • ēdamkarote olīveļļas
  • vārīta vistas fileja, sagriezta gabaliņos
  • 30 gramu tako garšvielu (ja garšo asi ēdieni, izvēlamies pikantās garšvielas)
  • puse glāzes sagrieztu sīpolu (ja nevēlies asu, izvēlies sarkanos sīpolus, tie ir maigāki)
  • 400 gramu žāvētu tomātu, griezti
  • 120 gramu zaļo čili piparu
  • 10 tako ligzdiņu jeb tako čipsu, kuros liksi pildījumu
  • 400 gramu  pupiņu
  • 2 glāzes smalcināta siera
  • halapeņjo pipari
  • skābais krējums
  • Salsas mērce
  • smalcināts koriandrs
  • smalcināti salāti

1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Izvēlies cepamtrauku, kurā kārtosi tako.

2. Uz pannas uzkarsē olīveļļu, pievieno sakapātus sīpolus un cep, kamēr kļūst caurspīdīgi un smaržīgi. Pievieno vistas gabaliņus, tako garšvielas, tomātus un zaļos čili pipariņus. Kārtīgi apmaisi, lai sajaucas vienmērīgi. Samazini uguni un ļauj aptuveni 5 līdz 8 minūtes tam visam cepties.

3. Cepamtraukā ieklāj cepamo papīru, lai pie virsmas nepiedeg tako. Tako ligzdiņas izkārto cepamtraukā. Katrā tako ieber vienu ēdamkaroti pupiņu. Pēc tam pupiņām virsū pārliec vistas mikstūru, kas cepusies uz pannas. Pildi gandrīz pilnu.

4. Katru tako dāsni pārkaisi ar sieru.

5. Cepamtrauku ar pildītajiem tako liec cepeškrāsnī un cep aptuveni 12-14 minūtes, vai līdz brīdim, kad siers pilnībā izkusis un tako maliņas kļuvušas zeltaini brūnas.

6. Izņem no krāsns un pārkaisi ar sev vēlamo – halapeņjo pipariem, skābo krējumu, koriandru vai salsas mērci.

* Pārliecinies, ka kaltētie tomāti ir pavisam sausi, lai tako neizmirktu.

** Lai mainītu garšas, maini sastāvdaļas. Šeit ir iespēja izpausties un katrai vēlmei radīt savu tako.

Lai labi garšo!

Saistītās tēmas: ĒdienskulinārijapikantsTakovistasfileja

youtube icon
Abonēt youtube