Šogad, naktī no 10. uz 11. septembri Rīgā norisināsies jau 11 Mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts”. Šogad festivālā ir pārstāvēti 56 projekti – koncerti, instalācijas un skulptūras, izstādes, dzejas lasījumi, multimediāli projekti un plaša filmu programma.

Par vienu no centrālajiem un lielākajiem projektiem kļūs “Tēlniecības Kvadriennāle Rīga”, kuras ietvaros  dažādu valstu mākslinieki izstādīs objektus pilsētvidē un veidos izstādi Vāgnera zālē, kā arī pie Brīvības pieminekļa tiks izstādīts Kanādas mākslinieku objekts un interaktīva instalācija “Mākonis”, kuru veido 6000 spožas kvēlspuldzes. Vēl viens ievērojams projekts “SAN savu eksistenci prezentēs Esplanādes laukumā. Mākslinieka Ginta Gabrāna projekts, kā pamatā ir GPS bāzēta papildinātās realitātes mobilā aplikācija, kas visiem interesentiem dos iespēju ar viedtālruni aplūkot dažādus virtuālus mākslas objektus.

IMG_8406

Koncertzālē “Palladium” mākslinieks Voldemārs Johansons prezentēs savu vides kompozīciju “DIFFUSION”, kas ir vides priekšnesums, kurā gaismas un skaņas vērojumi tiek pakļauti radošajai sajūtu analīzei.

Filmu studija “RIJA” aicina apmeklēt mājīgu āra kinoteātra atmosfēru, kā arī iesaistīties animācijas mākslinieku darbnīcā  Mēness ielas 4 pagalmā.

Kā arī nevar nepieminēt vienu no interesantākajiem jaunumiem, kas atgriezīsies festivāla “Baltā nakts” ietvaros – 2 bezmaksas tramvaji, kas savienos mākslas un  mūzikas projektu atrašanās vietas. “Sapnis par koncertzāli“ – mūzikas tramvajs  un “Sapnis par karnevālu” – mākslas tramvajs, kas kursēs maršrutā: Ausekļa iela – Gaujas iela – Ausekļa iela.

IMG_8400

Īpaši aktīva šogad būs Miera iela un blakus esošie kvartāli – no Gaujas ielas mākslinieku kvartāla, Lielajiem kapiem un līdz pat Brīvības ielai.

Tomēr, lai apskatītu visu festivāla programmu aicinām apmeklēt oficiālo mājaslapu Baltanakts.lv un sastādīt savu mākslas maršrutu, kas apmierinās katra individuālo vēlmi.

IMG_8426

Foto: Ritakafija.lv

Saistītās tēmas: BaltāNaktsKultūrasForumsLaikmetīgāMāsla

youtube icon
Abonēt youtube