Augusta nogalē Nīderlandē notika XXV starptautiskais suņu biatlons, kurā piedalījās arī Valsts Policijas kinoloģes – Gunda un Kristīne, un divi dienesta suņi – Nato un Orsy. Sacensībās piedalījās 26 dažādu vienību pārstāvji no policijas, armijas un robežsardzes. Trases kopējais garums bija 12 km ar dažādu reljefu – sākot no līdzenumiem un paugurainām meža takām, beidzot ar grāvjiem, kur dubļi pāri celim un ūdens trases. Īsāk sakot, īsts izaicinājums tikai stiprākajiem! Palūko, kā veicās mūsu meitenēm un viņu suņiem. 

Sacensības norisinājās 30. un 31. augustā Nīderlandes gaisa spēku bāzē jau 25. gadu. Gunda šajās sacensībās piedalījās jau piekto reizi, un arī iepriekšējos gados guva godalgotas vietas, taču Kristīnei šīs sacensības bija pirmās starptautiskā līmenī. 

Trase bija izveidota gaisa spēku bāzes teritorijā, un tajā kopumā iekļauti 23 dažādi uzdevumi, kas bija jāveic kinologiem un viņu suņiem atsevišķi, kā arī kopīgi. Trases kopgarums bija 12 kilometri, tās reljefs dažāds – līdzenumi zālājos minās ar paugurainām meža takām, meža dīķis, kur peldus jādodas pāri, grāvji ar dubļiem pāri ceļiem…

Kā atzina dalībnieki, šogad trase un pārbaudījumi bija sarežģītāki nekā citus gadus, bet ūdens šķēršļi nāca par labu, jo deva iespēju atveldzēties un turpināt.

Sacensību rīkotājiem nācās sacensību laikā no trases izņemt kādu pārbaudījumu – kalnu, kurā uzskrienot un noskrienot vairākas reizes, dienesta suņiem slodze bija par smagu.

Gundai vissmagākais pārbaudījums trasē bijis pēdējais kilometrs, jo, skrienot un redzot kā citi ir salīkuši smagās slodzes dēļ, pēdējiem spēkiem cīnījās līdz finiša taisnei.

Savukārt Kristīnei vissarežģītākie šķita ūdens šķēršļi, taču viņa arī piebilst, ka tie visvairāk patika un izaicināja.

Mūsu policistes ieņēma pirmo piecinieku sieviešu grupā – Gunda ieguva godalgoto otro vietu, bet Kristīne – piekto! Apsveicam!

Foto: Valsts Policija

youtube icon
Abonēt youtube