Zīmola “Ādažu čipsi” ražotāja SIA “Orkla Confectionery&Snacks Latvija” (iepriekš “Latfood”) paplašinājusi sāļo uzkodu segmentu, sākot ražot pilngraudu kraukšķus, informēja uzņēmuma zīmola vadītāja Aija Novicka.

“Pirms produkta izstrādes veicām aptauju iedzīvotāju vidū, kuras rezultāti apstiprināja, ka 65% čipsu patērētāju labprāt iegādātu veselīgākas sāļās uzkodas, ja tādas būtu pieejamas tirgū,” atzina uzņēmuma pārstāve.

Jaunie pilngraudu kraukšķi gatavoti augstvērtīgā saulespuķu eļļā no 70% pilngraudu miltiem, kas malti no nepārstrādātiem kviešu, auzu un miežu graudiem. Graudu pārstrādes procesā no grauda netiek atdalīts dīglis un klijas, kas ir bagātīgs šķiedrvielu avots, tādējādi radot augstu produkta uzturvērtību.

Patlaban “Orkla Confectionery&Snacks Latvija” ar zīmolu “Ādažu čipsi” ieņem vairāk nekā 48% lielu tirgus daļu. Uzņēmuma produkcija ar zīmolu “Taffel” tiek eksportēta uz Baltijas valstīm, Skandināviju, ASV, Krieviju, Lielbritāniju, Gruziju, Kazahstānu un Azerbaidžānu.

Saskaņā ar “Firmas.lv” datiem “Latfood” apgrozījums 2015.gadā bija 16,69 miljoni eiro salīdzinājumā ar 17,39 miljoniem iepriekšējā gadā, bet zaudējumi – 656 556 eiro salīdzinājumā ar 960 831 eiro peļņu 2014.gadā.

Jau vēstīts, ka norvēģu kompānija “Orkla” 2014.gada augustā iegādājās koncernu “NP Foods”, savukārt oktobrī pieņēma lēmumu apvienot SIA “NP Foods”, AS “Laima”, AS “Staburadze” un AS “Latfood” vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir “Orkla Confectionery and Snacks Latvija”, bet SIA “Spilva” un AS “Gutta” apvienoti vienā uzņēmumā ar nosaukumu SIA “Orkla Foods Latvija”.

“Orkla Confectionery&Snacks Latvija” pārstāv šādus produktu zīmolus – “Laima”, “Selga”, “Staburadze”, “Ādažu čipsi” un “Taffel”. Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā tiek nodarbināti 1330 cilvēki. “Orkla Confectionery&Snacks Latvija” (iepriekš “NP Foods”) apgrozījums 2015.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis par 740 000 eiro un sasniedza 71,6 miljonus eiro, bet koncerna zaudējumi bijuši 1,214 miljoni salīdzinājumā ar 1,107 miljonu eiro peļņu iepriekšējā gadā.

Informācija: BNS

Foto: Ādažu Čipsi

 

Saistītās tēmas: Ādažu čipsiRažotājsSortiments

youtube icon
Abonēt youtube