Sastāvdaļas:
2 olu dzeltenumi
60 ml apelsīnu sulas, var arī gatavot citas garšas, tad apelsīnu sulas vietā pievienojam pienu vai saldo krējumu, vaniļu, tad būs vaniļas deserts vai arī citas garšas.
200 ml saldais krējums
4 ēdamkarotes cukura

parfe_iz_maskarpone-120065 parfe_iz_maskarpone-120068

Pagatavošana:

  1. Olas dzeltenumus samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura. Pielej svaigi spiestu apelsīnu sulu, izmaisa un liek karsēties uz mazas uguns.
  2. Karsē, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, līdz sabiezē, ap 10 minūtēm.
  3. Ļauj atdzist.
  4. Saldo krējumu saputo ar atlikušo cukuru. Ieputo atdzisušo dzeltenumu krēmu.
  5. Sanāk biezs krēms, kas jau tūlīt gatavs baudīšanai, bet var turpināt iesākto parfē gatavošanu.
  6. Krēmu saliek trauciņos un liek saldētavā uz 3-5 stundām.

Franču deserts parfē gatavs!

limonlu-parfe_22729325

Pasniedz ar ķiršu džemu, labi sader kopā.

Maigs, krēmīgs un, kaut arī izņemts no saldētavas, nav tik auksts kā saldējums.

Saistītās tēmas: desertsfotoparferecepte

Komentāri 0

youtube icon
Abonēt youtube