Mēneša beigās notiks Ministru prezidenta, Veselības ministrijas un Valsts kancelejas kopīgi rīkota konference, kurā cer vienoties par veselības aprūpes reformas galveno virzienu.

Konference “Veselības aprūpes sistēma – strukturālās reformas un finansēšanas modeļi” notiks 21. septembrī, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā. Tās mērķis ir vienoties par veselības aprūpes reformas galveno virzienu, kurš apmierinātu gan lēmuma pieņēmējus, gan nozares pārstāvjus, gan arī dotu pozitīvu efektu sabiedrībai.

Pasākuma pirmajā daļā dalībnieki tiks iepazīstināti ar starptautisko organizāciju ziņojumiem par veselības aprūpes situāciju Latvijā un Veselības ministrijas izstrādāto veselības nozares finansēšanas modeļu analīzi. Pēc tam eksperti diskutēs par veselības apdrošināšanas modeļiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzskata, ka šāda diskusija ir būtiska, lai virzītu uz priekšu nozares reformēšanu un izstrādātu finansēšanas modeli.

Konferencē piedalīsies premjerministrs, veselības ministre Anda Čakša, Latvijas Bankas pārstāvis Uldis Rutkaste, privātās medicīnas uzņēmējdarbības pārstāvis Māris Rēvalds, ģimenes ārste Alise Nicmane Aišpure, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas eksperti, Saeimas deputāti un citi eksperti.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrija izstrādājusi trīs veselības aprūpes finansēšanas modeļus un par tiem notiek diskusijas izveidotajā darba grupā, kurā piedalās Veselības, Labklājības un Finanšu ministrijas pārstāvji, darba devēju, Nacionālā veselības dienesta, apdrošinātāju un citu organizāciju pārstāvji, pastāstīja Veselības ministrijas pārstāve Agnese Gusarova.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BNSgalvenie virzienikonferenceVeselības aprūpe

youtube icon
Abonēt youtube