Galvenais ieguvums no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas apvienošanas būs efektīvāka resursu izmantošana, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” teica Finanšu policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe.

Piemēram, ja vienai policijai šobrīd ir kāda specializētā tehnikas vienība, bet otrai nav, tad pēc apvienošanās Nodokļu un muitas policijā šo tehniku varēs izmantot abas vienības. Līdz tiks efektīvāk izmantoti resursi.

Ceipe atzina, ka darba grupa, kas strādā pie abu policiju apvienošanas, ir nonākusi finiša taisnē. Ir apzināti procesi, kas ir līdzīgs abās pārvaldēs un kas atšķirīgs.

Finanšu policijas pārvaldes direktors atzina, ja tiks rīkots konkurss uz Nodokļu un muitas policijas vadītāja amatu, viņš uz to pretendēs.

Kā ziņots, pašlaik VID ir divas izmeklēšanas iestādes – Finanšu policijas pārvaldes, kā arī Muitas policija, kas veic operatīvo darbību un izmeklēšanu, lai atklātu un novērstu noziedzīgus nodarījumus muitas lietu jomā. Finanšu policijas pārvalde un Muitas policija tiks apvienotas vienā izmeklēšanas iestādē – Nodokļu un muitas policijā.

Noteikts pārejas periods, kurā līdz jauno VID struktūrvienību izveidei Finanšu policijas pārvalde un Muitas policija turpina pildīt tām noteiktos uzdevumus un īstenot normatīvajos aktos noteiktās tiesības, kas spēkā ir līdz konkrētā likuma grozījumu pieņemšanai.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: ApvienošanaBNSFinanšu policijaMuitas policija

youtube icon
Abonēt youtube