Kinoteātrī “Splendid Palace” 1. decembrī un 2. decembrī notiks režisora, gleznotāja, rakstnieka un sabiedriskā darbinieka Jāņa Streiča 80 gadu jubilejai veltīts koncerts “Streiča gads”, informēja koncerta rīkotāju pārstāvis Rimants Liepiņš.

Svinot latviešu kino lielmeistara Streiča apaļo jubileju, krāšņs jubilejas sarīkojums “Streiča gads” 1. oktobrī izskanēs Rēzeknē, Latgales vēstniecībā “Gors”. Biļetes uz Rēzeknē notiekošo koncertu ir izpārdotas, tādēļ nolemts koncertus rīkot arī Rīgā.

Koncertos piedalīsies maestro Raimonds Pauls, mūziķis Ralfs Eilands, aktieri Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa, Ivars Kalniņš, Gundars Āboliņš, Jānis Paukštello, Uldis Dumpis, Olga Dreģe, Aija Dzērve, Akvelīna Līvmane, Mirdza Martinsone, Juris Kalniņš, Artis Robežnieks, Pēteris Gaudiņš, Katrīne Pasternaka, Velta Straume, Baiba Indriksone, Zane Jančevska, Varis Vētra, Andris Bērziņš, Līga Liepiņa un Ģirts Jakovļevs, kā arī Kauņas muzikālā teātra primadonna, jubilāra meita Viktorija Streiča ar saviem kolēģiem no Lietuvas.

Jubilejas svinību koncertu režiju veido Jāņa Streiča meita Viktorija un znots Kestutis Jakštas. Viktorija šobrīd ir Kauņas Muzikālā teātra režisore un vadošā aktrise, savukārt viņas dzīvesbiedrs Jakštas ir šī teātra galvenais režisors.

Kā minēja Liepiņš, Streičs ir personība, bez kuras grūti iedomājama Latvijas garīgā identitāte šodien. Un ne tikai tāpēc, ka liela daļa viņa radīto kinofilmu kļuvušas par latviešu kultūras zelta fondu, bet arī tādēļ, ka viņa dziļā Latvijas sajūta, patiesā un vienkāršā cilvēkmīlestība, plašais pasaules redzējums un skaidrā valoda ir nepārvērtējama vērtība mūsu tautas ceļos un likteņgriežos.

Biļetes uz decembrī gaidāmajiem koncertiem iepriekšpārdošanā var iegādāties “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: BNSkoncertsSplendid PalaceStreičs

youtube icon
Abonēt youtube