windows-1081696_1280

Pixabay

 

Rīgā, Pulkveža Brieža ielā 28, iecerēts būvēt daudzfunkcionālu ēku kompleksu “City Link Riga” deviņu stāvu augstumā.

Rīgas pilsētas būvvalde ir pieņēmusi lēmumu par detālplānojuma projekta Pulkveža Brieža ielā 28 nodošanu publiskai apspriešanai. Publiskā apspriešana notiks četras nedēļas – no 12.septembra līdz 9.oktobrim -, bet detālplānojuma publiskās apspriešanas sanāksme notiks 20.septembrī plkst.17 Rīgas pilsētas Ziemeļu izpilddirekcijā, Rūpniecības ielā 21.

Apbūvējamā teritorija ir 34 059 kvadrātmetrus liela.

Detālplānojuma izstrādātāji norāda, ka “teritorija atrodas Rīgas vēsturiskā centra nomalē, pilsētas seno ganību rajonā, kur Rīgas urbānā smalkā daļa satiekas ar ienācējiem – lieliem zemes gabaliem, kuri saārda pilsētas audumu, mainot tam mērogu, funkcionalitāti un iekšējo loģistiku, kas projekta risinājumiem dod radošu brīvību, taču uzliek papildu pienākumus saistībā ar telpiskajiem risinājumiem, piekļuvi un funkciju izvēli”.

Piedāvājums paredz radīt multifunkcionālu ēku kompleksu, kas sastāv no vairākām ēkām un plašas publiskās vides daļas. Viss ēku komplekss veidotu vienu telpiski noslēgtu, taču funkcionāli atvērtu apjomu, kurš gan horizontālajās plaknēs, gan telpā veidots no poligoniem jeb daudzstūriem.

Apbūves kopējā veidola radīšanai būtu izmantoti ekspresīvi klejojošā cirka telts motīvi. Ēku kompleksa telpiskā “virsotne” ir deviņu stāvu augstumā, jumta formām radot skaidri nolasāmu telpisku viengabalainību. Pret Ganību dambi apbūvei būs samazināts stāvu skaits – trīs un sešu stāvu augstumā.

 

 

 

 

Info: BNS

youtube icon
Abonēt youtube