Pašvaldības uzņēmums “Rīgas siltums” šodien sāks un līdz septembra beigām turpinās siltumtīklu pārbūves darbus Brīvības ielā.

Darbi tiks veikti Brīvības ielā – no Lāčplēša ielas virzienā uz Ģertrūdes ielu 54 metru garumā un Stabu ielas krustojumā. Siltumtīklu pārbūvi plānots sākt šodien un pabeigt septembra beigās.

Drošai siltumapgādes nodrošināšanai pēc siltumtīklu rekonstrukcijas darbu pabeigšanas un siltumtīklu posma pieslēgšanas vēl nepieciešams Brīvības ielā, no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai, četrās vietās atrakt kompensatorus aptuveni četru kvadrātmetru platībā, lai pēc cauruļvadu termiskās izplešanās un kompensatoru nostrādāšanas tos apmetinātu un uzliktu īpašu izolāciju. Šis darbs ir rūpnieciski izolēto cauruļvadu montāžas procesa neatņemama sastāvdaļa, un to var veikt tikai pēc siltumtīklu posma pieslēgšanas un uzsildīšanas.

Remontdarbu laikā tiks nodrošināta autotransporta kustība, tomēr tā būs apgrūtināta, un var veidoties auto sastrēgumi.

“Rīgas siltums” norāda, ka siltumtīklu avārijas rezultātā, pārtraucot siltumapgādi, ziemā var aizsalt pat vairāki kvartāli. Tā kā siltumtīkli Brīvības ielā ekspluatācijā bijuši jau teju 60 gadu, tie bija neapmierinošā stāvoklī.

Pabeidzot visus siltumtīklu remontdarbus, tiks veikta būvdarbu teritorijas sakārtošana, tostarp brauktuvju un ietvju seguma atjaunošana.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: BNSBrīvībasIelaRemontsRS

youtube icon
Abonēt youtube