Sīrijas pamiers, par kuru pagājušajā nedēļā panāca vienošanos Krievija un ASV, sākoties otrajai dienai kopš uguns pārtraukšanas, šķiet, visumā tiek ievērots un svarīgākajos kaujas sektoros nakts uz otrdienu pagājusi mierīgi, vēsta aģentūras AFP korespondenti un sīriešu aktīvisti.

AFP korespondenti Alepo, kas atrodas abās frontes pusēs, ziņo, ka naktī nemiernieki nav apšaudījuši valdības kontrolēto teritoriju ar raķetēm un ka arī valdības aviācija nav veikusi ierastos uzlidojumus dumpinieku kontrolētajiem rajoniem.

Kara plosītās pilsētas iedzīvotāji, izmantojot uguns pārtraukšanu, atradušies ielās līdz pusnaktij, lai svinētu musulmaņu Upurēšanas svētku pirmo dienu.

Arī no Damaskas AFP korespondenti, kas atrodas gan valdības kontrolētajā galvaspilsētā, gan nemiernieku ieņemtajās priekšpilsētās, ziņo, ka nakts aizvadīta mierīgi.

Sīriešu aktīvists Hasans Abu Nuhs, no nemiernieku rokās esošās Telbias, kas pirms uguns pārtraukšanas bija pakļauta spēcīgai prezidenta Bašara al Asada režīmam lojālo spēku apšaudei, vēsta, ka kanonāde ir apklususi.

Par mierīgu nakti aktīvisti ziņo arī no pamatā dumpinieku kontrolētās Idlibas provinces valsts ziemeļrietumos.

Tomēr jautājumā, vai pamiers vilksies ilgāk nekā 48 stundu ilgā uguns pārtraukšana, ko paredz sākotnējā vienošanās, joprojām valda skepse.

Informācija: BNS

Foto: Pixabay.com

Saistītās tēmas: Kaujas sektoriPamiersSīrija

youtube icon
Abonēt youtube