Otrdien, 13. septembrī, gaisa temperatūra Londonā un tās apkaimē sasniedza +33..+34 grādus, kas ir augstākā rudenī reģistrētā gaisa temperatūra visā Lielbritānijā kopš 1911. gada, ziņo raidsabiedrība BBC.

Augstākā atzīme, +34,4 grādi, otrdien fiksēta netālu uz austrumiem no Londonas. Tā kļuvusi arī par šā gada karstuma rekordu Lielbritānijā, pārspējot 23. augustā reģistrēto +34,1 grādu.

Vietām Anglijas dienvidu piekrastē naktī uz trešdienu gaisa temperatūra nav noslīdējusi zemāk par +20..+22 grādiem. Arī trešdien un ceturtdien Anglijā prognozēta septembrim neraksturīga tveice, bet ne tik liela kā otrdien.

Karstuma rekordi pēdējās dienās pārspēti arī citviet Eiropā. Pirmdien Spānijas ziemeļu pilsētā Bilbao svelme sasniedza +39 grādus, Francijas dienvidrietumos termometra stabiņš pakāpās līdz +38 grādiem, otrdien arī Beļģijā un Vācijā gaiss sakarsa līdz +34 grādiem.

Lielais karstums sāk atkāpties, nedēļas nogale daudzviet Eiropas rietumu un centrālajā daļā būs vēsāka par +20 grādiem, prognozē “Global Forecast System“.

Jau ziņots, ka 5. un 6. septembrī Spānijas dienvidos gaisa temperatūra pakāpās līdz pat +46 grādiem, kas ir augstākā gaisa temperatūra, kas šogad reģistrēta Eiropā, kā arī jauns septembra rekords visā Eiropā.

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: AnglijaKarstkDienaLaikapstki

youtube icon
Abonēt youtube