Ja domā, ka slavenību dzīve ir vienas vienīgas ballītes un jautras naktis dažādu cilvēku sabiedrība, tad tev ir daļēji taisnība, ja vien nav runa par valstīm, kurās šīm slavenībām liegts iebraukt.

Kriss Brauns (Chris Brown) – šim amerikāņu dziedātājam bija uz laiku liegts iebraukt Kanādā, Austrālijā un Lielbritānijā, saistībā ar vardarbību pret bijušo draudzeni 2011. gadā.

Parisa Hiltone (Paris Hilton) – modes dāmai, saistībā ar viņas sodāmību un saistību ar narkotikām, bija liegts ieceļot Japānā.

Lilija Allena (Lily Allen) – Dziedātājas Amerikas vīza tika anulēta un 2007. gadā viņai aizliedz ieceļot ASV, jo tika apsūdzēta fotogrāfa piekaušanā.

Mailija Sairusa (Miley Cyrus) – pēc tam, kad 16 gadu vecumā kopā ar draugiem bija izveidojusi visai stereotipisku un ķīniešus aizskarošu foto, Mailijai bija liegts iebraukt Ķīnā.

Beyonce – liegts ierasties Malaizijā, jo gan dziedātājas mūzika, gan arī izskats esot pārāk provokatīvs viņu ticībai.

Akon – liegts ierasties Šrilankā, saistībā ar viņa provokatīvo dziesmas “Sexy Chick” videoklipu, kur fonā redzama Buda. Klips tika uzskatīts par aizskarošu, kā rezultātā mūziķim liegts iebraukt valstī.

Snoop Dogg – kaut arī ne uz ilgu, bet reperim divus gadus bija liegts ieceļot Norvēģijā, jo tās lidostā viņš tika pieķerts ar marihuānu.

Breds Pits (Brad Pitt) – Pēc filmas “7 gadi Tibetā” (Seven Years In Tibet) Bredam Pitam aizliedza apmeklēt Ķīnu. Ķīnas valdības viedoklis bija, ka komunistu ķīniešu virsnieki filmā ir atainoti pārāk negatīvi, kamēr Dalailama ir attēlots simpatizējoši.

Lady Gaga 2012. gadā viņai aizliedza uzstāties Indonēzijā, jo vietējās reliģiju grupas uzskatīja, ka Lady Gaga varētu sabojāt bērnu morāli.

50 Cent – reperim liegts iebraukt koncertēt un apmeklēt Kanādu, jo tas atbalsta vardarbību.

Filmas “Kundun” (1997) dēļ Ķīnu aizliegts apmeklēt režisoram Mārtinam Skorsēzem (Martin Scorsese), Harisonam Fordam (Harrison Ford) par to, ka sniedz atbalsta runu Tibetai, Ričardam Gīram (Richard Gere) par to, ka atbalstīja Dalailamu un Tibetas brīvības kustību, Bjorkai (Björk) par veltīto dziesmu Tibetai un grupai “Oasis, jo kāds no grupas biedriem reiz bija piedalījies koncertā, kas veltīts Tibetas brīvībai.

 

 

Saistītās tēmas: Aizliegtsfotoliegums ieceļotsodsValstis

youtube icon
Abonēt youtube