Norvēģu muzikants, leģendārās smagā metāla grupas “Darkthrone” dalībnieks negaidīti kļuva par politiķi.  Viņš uzvarēja vietējās vēlēšanās , kaut gan lūdza nebalsot par viņa kandidatūru.

Muzikants  ar pseidonīmu Fenriz, kurš dzīvo netālu no Oslo, pastāstīja, ka vienu dienu viņam piezvanīja ar piedāvājumu iekļaut viņa kandidatūru balsošanas sarakstā . “ Es atbildēju “jā”, domāju, ka būšu kāds astoņpadsmitais un man nevajadzēs neko darīt,” saka Fenriz.

Viņš tik ļoti nevēlējās piedalīties visā šajā pasākumā, ka aģitācijas kampaņā izmantoja foto ar kaķi un saukli “ lūdzu, nebalsojiet par mani”. Tomēr vietējie iedzīvotāji nolēma savādāk, un muzikants kļuva par politiķi pret paša gribu.

https://www.instagram.com/p/BKJzCa0Ag03/

Nevar teikt, ka muzikants bija priecīgs par rezultātiem, jo politiku uzskata par garlaicīgu, turklāt ar to nenopelnīsi daudz naudas. Tajā pašā laikā viņš nevar atteikties no darba – tāda iespēja viņam būs dota tikai pēc četriem gadiem.
Savus pienākumus Fenriz apraksta sekojoši :”Pārsvarā man ir jāpieslēdzas pie darba, kad cilvēki, kuri apmeklē tikšanās, negaidīti saslimst vai ar viņiem kas notiek. Tad man ir jāierodas, jāsēž tur  un jājūtas kā muļķim pieklājīgu cilvēku vidū.”

Pieminēsim, ka 14. oktobrī grupa “Darkthrone” laiž klajā jaunu albumu “Arctic Thunder“.

Saistītās tēmas: DarkthroneFenrizNorvēģuPolitiķis

youtube icon
Abonēt youtube