Rīt, 16. septembrī, atklājot Eiropas mobilitātes nedēļu, notiks akcija “Ar velo uz darbu”, kurā Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, reģistrēs velosipēdus.

Akcija notiks no plkst.7.30 līdz 9.30.

“Ar velo uz darbu” ir diena, kurā Latvijas iedzīvotāji aicināti ikdienas gaitās doties ar velosipēdu, kā arī mudināt kolēģus, draugus un radus pārvietoties ar šo videi draudzīgo transportlīdzekli.

CSDD aicina velosipēdistus ieplānot rīta maršrutu gar Brīvības pieminekli (laukumā pie Raiņa bulvāra), lai reģistrētu velosipēdu CSDD. Velosipēda iekļaušana CSDD reģistrā un uzlīme, kas palielinās velosipēda īpašnieka aizsardzību pret velo zādzību, maksās 3,17 eiro. Norēķināties par pakalpojumu varēs tikai skaidrā naudā.

“Ar velo uz darbu” dienas organizatori aicina iedzīvotājus izvērtēt pārvietošanās paradumus, dažādot transporta veidus, vienlaikus risinot vairākas Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – samazināt satiksmes sastrēgumus pilsētās, mazināt atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apmēru un uzlabot eiropiešu veselības stāvokli.

Kopš 2011. gada CSDD datubāzē reģistrēti teju 33 000 velosipēdu.

giphy-2

 

 

Info: BNS

Saistītās tēmas: BrīvībasPiemineklisCSDDVelo

youtube icon
Abonēt youtube