Amerikāņu sapnis ir visai plašs jēdziens, kurš katram nozīmē, ko absolūti citu – līdztiesību, iespējas, brīvību. Taču pusaugu Prijankai Čoprai (Priyanka Chopra) tā ir iespēja kaut reizi neuzvilkt skolas strikto formu.

“Tas bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ ierados šeit,” smejoties stāsta Prijanka, kura dzimusi Džakartā Indijā.

Viņas māte Madhu un tēvs Ashoks ir ārsti Indijas armijā, un, kad meitai bija 13, abi piekrita sūtīt viņu uz ASV pie radiem. Viņa pabija Masačūsetsā un Kvīnsā, kur viņas atzīmes, mācoties F. Kenedija vidusskolā, bija gluži vai nevainojamas.

Taču Čopra, kas redzama galvenajā lomā BBC seriālā “Kvantiko” (1. sezona skatāma arī kanālā TV3), izmantoja laiku, kad nebija līdzās saviem konservatīvajiem vecākiem, lai pilnveidotu arī citas intereses.

“Mans skolas skapītis vienmēr bija pārpildīts ar kurpēm, drēbēm un kosmētiku,” viņa atceras. “Man grāmatas īpaši nebija vajadzīgas, jo vienmēr esmu bijusi gudrs bērns. Bieži vien mēdzu mājās uzvilkt ko pavisam vienkāršu, taču skolā vēlāk pārvilku ko daudz riskantāku un devos uz skolu. Stāsta jau, ka es esot bijusi pavisam izaicinoša un seksīga.”

Kad Čopra (34) pārģērbjas no viena eleganta tērpa un otru, skaidrs, ka no pusaudžu seksīgās skolnieces aktrise pārtapusi īstā stila ikonā, šarmējot kā uz Bolivudas, tā arī Holivudas sarkanā paklāja.

Jāteic, ka Čopras sparīgā vēlme neiederēties konsekventajā Indijas modē atmaksājās. Kad Prijanka atgriezās dzimtenē, 2000. gadā māte viņu slepus pieteica “Miss India World” skaistumkonkursam. Prijankai bija vien 18 gadu, taču viņai izdevās pieveikt visas konkursa veterānes, iegūstot “Miss India World” titulu un pēc tam tajā pašā gadā cēli izcīnot “Miss Pasaule” titulu. Šī dubultā uzvara Čoprai nesa milzu panākumus, nodrošinot lielisku karjeru Bolivudā.
Viņa piedalījās vairākās filmās, nopelnot kā kritiķu atzinību, tā arī komerciālus panākumus. Viņas ievērojamāko darbu sarakstā ir 2015. gadā uzņemtā romantiskā filma “Bajiro Mastani”, kuras ieņēmumi sniedzās vairāk nekā 53 miljonu apmērā, padarot to par vienu no ienesīgākajām Bolivudas filmām.

Tomēr, pateicoties spraigajam seriālam “Kvantiko” (kas tiek raidīts vairāk nekā 200 valstīs un teritorijās), viņas vārds ir kļuvis par globālu zīmolu. Seriāla centrā ir grupa jauno FIB aģentu un viena no tām galvenajā lomā ir tieši Čopra – apņēmīgā un skaistā Aleksa Pariša. Šī ir pirmā reize, kad šāda mēroga seriāla galvenā varone ir Indijā dzimusi aktrise. Čopra iestājās par to, lai seriālā netiktu atveidoti aizskaroši stereotipi saistībā ar viņas dzimteni.

“Es joprojām saskaros ar stereotipiem, ka Bolivudas filmas sastāv tikai no dziedāšanas un dziedāšanas,” smejoties stāsta Čopra. “Cilvēki man bieži vien jautā, kā es tik labi varu runāt angļu valodā. Tad man gribas izbolīt acis, taču tā vietā, lai paliktu dusmīga, ievelku dziļi elpu un cenšos izglītot cilvēkus par to, no kurienes nāku un kas patiesībā esmu. Atceros, ka skolā man bija draugs, kuru sauca par Varun, taču viņš nomainīja savu vārdu uz Vorens, jo cilvēki neesot varējuši izrunāt viņa vārdu pareizi. Atceros, ka teicu viņam: “Nemaini sevi, iemāci citus!””

Drīz vien mums būs iespēja no jauna redzēt Čopras lieliskās aktierprasmes. 25. septembrī ekrānos atgriežas “Kvantiko” ar jau otro sezonu; decembrī Čopra būs redzama līdzās Heidijai Klūmai kā žūrijas locekle realitātes šovā “Project Runway”.

“Izbalsošanas daļa ir pati briesmīgākā,” atzīst Čopra. “Es tiešām jutu līdzi šiem dalībniekiem. Esmu tikai viesa statusā, tādēļ, par laimi, man vairs nevajadzēs būt sliktajai. Esmu piedalījusies konkursos, kuros jāsaskaras ar izbalsošanām. Jāteic, abos es uzvarēju (“Miss Indija” un “Miss Pasaule”), taču spiediens un stress bija tik lielā mēra, ka dažreiz liekas, vēl šobrīd dzīvoju ar sava veida posttraumatisko stresu. Neesmu droša, ka tagad spētu kaut ko tādu atkārtot!”

“Indijā neviens tev tieši nejautās, vai esi ar kādu attiecībās. Taču Amerikā… šeit tev konkrēti pajautās “kurš ir tavs puisis?”” Prijanka Čopra

Čopra noslēgusi filmēšanos jaunajā seriālā, kas iznāks nākamajā gadā “Baywatch”, kur atveidos ļauno tēlu Viktoriju Līdsu (šī loma oriģināli paredzēta vīrietim). Jāpiebilst, ka viņai bija tas gods filmēties līdzās Holivudas smagsvaram Dveinam Džonsonam (Dwayne Johnson).

“Šķiet, ka lielākā daļā Amerikā šo seriālu uzskata par tādu vieglu, stilīgu padarīšanu, taču Indijā tas bija milzu hīts. Atceros, cik aizrautīgi abas ar mammu Indijā to skatījāmies. Savā prātā es joprojām skrienu gar jūru tādā kā palēninājumā.”

Šajās dienās Čopra savu uzmanību dala starp Ņujorku un Indiju, kur dzīvo viņas māte un jaunākais brālis. Ģimene Čoprai ir nepārprotami svarīga. Viena no retajām reizēm, kad aktrises pozitīvā personība noplok, ir tad, kad runa ir par viņas tēvu.

“Viņš bija mans lielākais elks un čempions,” stāsta Čopra. Savu mīlestību pret tēvu viņa vienmēr nēsā sev līdzi.  Viņai uz labās rokas ir tetovējums “Daddy’s lil girl” jeb “tēta mazā meitiņa”.
2005. gadā Prijankas tēvam atklāja vēzi, un, neskatoties uz astoņus gadu ilgu ārstēšanos, 2013. gadā viņš nomira. Čopra par viņu bieži vien runā tagadnes formā, un, kad sevi izlabojusi, viņas tonis ir mainījies.

“Nepārtraukti sev jautāju, ko vēl es varēju darīt lietas labā, ko es palaidu garām? Tajā laikā šķita, ka esmu pievīlusi gan sevi, gan savus mīļos.”

Tas, ka tēvs nespēj būt līdzās un noskatīties uz meitas panākumiem, redzami apbēdina Čopru. “Tas nekad nav bijis mans galvenais mērķis – 33 gadu vecumā pārcelties uz absolūti citu valsti, lai sāktu jaunu karjeru,” viņa piebilst. “Iespējams tēvs tur, no augšas koriģē visu šo parādi! Es vismaz gribētu tam ticēt!”

Viņas pārliecība ir taustāma, balss un nostāja mērķtiecīga.

Pietiek vien pāris minūtes pavadīt Prijankas sabiedrībā, kad kļūst skaidrs, kādēļ pasaule viņas dēļ jūk prātā. Viņas pārliecība ir taustāma, balss un nostāja mērķtiecīga. Taču viņai ir arī jautrā puse. Viņa ātri vien nomainās no nopietnas biznesa sievietes tēla un jautru repošanu pie deviņdesmito gadu dziesmām. “Es mīlu Bigiju. Es to klausījos, kad biju bērns. Un atzīšos, biju iemīlējusies Tupakā. Tajā laikā šķita, ka viņš ir modernās pasaules dzejnieks. Mūsu paaudzes balss.”

Nav jau nekāds pārsteigums redzēt viņas īpašo attieksmi pret mūziku. 2011. gadā Čopra parakstīja līgumu ar ierakstu kompāniju “Interscope“. Taču pēc tam, kad 2013. gadā, sadarbībā ar Pitbull, iznāca viņas klubu hīts “Exotic”, nekas no dziedātājas karjeras nesanāca, galvenokārt tādēļ, ka viņa bija apkrauta ar daudziem citiem projektiem.
“Dažreiz, kad esmu kopā ar draugiem, mēdzu uzlikt tās dziesmas. Es ar lielāko prieku atgrieztos pie mūzikas, taču šobrīd man nav laika fokusēties uz to – un tam ir nepieciešama uzmanība, rūpes.”

Čopra atzīst, ka atpazīstamībai ir tikai neliela sliktā puse. “Nav tā, ka tagad man būtu neiedomājama privātā dzīve. Es nemīlu par to runāt, taču visi vēlas zināt. Indijā neviens tev tieši nejautās, vai esi ar kādu attiecībās. Taču Amerikā… šeit tev konkrēti pajautās “kurš ir tavs puisis?””

Kā jau jebkurai augstākās raudzes slavenībai, mūsdienu pasaulē saglabāt slepenību ir pavisam neiespējami. Taču Čoprai ir atbilde: “Otrajā “Kvantiko” sezonā Aleksa strādās CIP, tad nu es arī zināšu, kā slēpties!”

 

Saistītās tēmas: aktriseatklātiBolivudaKvantikoPriyanka Chopra

youtube icon
Abonēt youtube