Baucenē, Vācijas austrumos, naktī uz ceturtdienu izcēlies masu kautiņš starp vietējiem iedzīvotājiem un patvēruma meklētājiem, ziņo mediji.

Kārtības atjaunošanā tika iesaistīti aptuveni 100 policisti.

Policijas preses pārstāvis atklāja, ka pilsētas centra laukumā kautiņā iesaistījušies aptuveni 80 vietējie iedzīvotāji, tostarp sievietes, un aptuveni 20 patvēruma meklētāji.

Daži patvēruma meklētāji apmētāja policistus ar pudelēm un citiem priekšmetiem. Lai savaldītu pūli, policija lika lietā stekus un izveidoja barjeru starp abām grupām.

Tomēr iedzīvotāji sadalījās mazākās grupiņās un sekoja patvēruma meklētājiem uz to mītnes vietu. Policija norobežoja patversmi, lai novērstu tālāku vardarbību, un norīkoja apsardzi pie trim citām tuvumā esošām patvēruma meklētāju mājām.

Kādu 18 gadus vecu Marokas pilsoni pēc kautiņa nācās ievietot slimnīcā. Puisim bija grieztas brūces sejā, atklāja policija.

Kad kautiņa vieta ieradās ātrās palīdzības mašīna, vietējie iedzīvotāji apmētāja to ar akmeņiem. Nācās izsaukt otro brigādi un tikai tad cietušo puisi izdevās nogādāt slimnīcā.

Baucenē pēdējo mēnešu laikā notikušas vairākas demonstrācijas pret patvēruma meklētājiem.

Februārī protestētāji ar prieku vēroja, kā deg patvēruma meklētāju mītne, un neļāva ugunsdzēsējiem liesmas apdzēst.

Info: BNS

Saistītās tēmas: KautiņšMigrantiVācija

youtube icon
Abonēt youtube