Ventspilī šoruden agrāk nekā citus gadus sākta nobirušo koku lapu savākšanas akcija, informēja pašvaldības iestādes “Komunālā pārvalde” sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Vītola.

Ventspilī jau vairākus gadus pilsētas iedzīvotāji var bez maksas nodot maisos savāktās koku lapas. Parasti akcija notiek no 1. oktobra līdz 15. novembrim, taču šoruden lapkritis sācies agrāk nekā citus gadus, līdz ar to arī akcija sākusies jau šonedēļ.

Organizējot šo akciju, “Komunālā pārvalde” nodrošina iedzīvotājiem iespēju no savām privātajām teritorijām sagrābtās un maisos saliktās koku lapas pieteikt izvešanai. Tas izdarāms, zvanot pa “Komunālās pārvaldes” tālruņa numuru 63624269 vai arī sūtot e-pasta vēstuli uz adresi “kom.parvalde@ventspils.lv” un norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi novietoti.

Pēc informācijas saņemšanas tā tālāk tiks nodota specializētai firmai, kas pagaidām vienu reizi nedēļā, bet oktobrī divu darba dienu laikā maisus aizvedīs, iztukšos un tukšos maisus atvedīs atpakaļ. Maisos nedrīkst atrasties zari un sadzīves atkritumi, jo lapas tiks izmantotas kompostam.

Lapas bez maksas var nodot tikai fiziskas personas, bet juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” vai kādu citu uzņēmumu.

Lapu maisu centralizēta savākšana ir viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotāju īpašumiem pieguļošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju kaisīšanai.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: akcijaBNSlapu savākšanaVentspils

youtube icon
Abonēt youtube