Igaunijā interneta pieslēgums mājās pirmajā ceturksnī bija 86% mājsaimniecību, kas ir par diviem procenta punktiem mazāk nekā janvārī-martā pērn, liecina pirmdien publiskotie Igaunijas Statistikas departamenta dati.

Statistiķi norādīja, ka 90% mājsaimniecību ar interneta pieslēgumu izmantoja vadu vai bezvadu savienojumu.

Pastāvīgs vadu vai bezvadu interneta savienojums bija 88% mājsaimniecību bez bērniem un 92% mājsaimniecību ar bērniem.

Gada salīdzinājumā ievērojamu pieaugumu piedzīvojusi mobilā interneta popularitāte. Pērn pirmajos trīs gada mēnešos mobilā interneta pieslēgums bija 56% mājsaimniecību Igaunijā, kurās bija interneta pieslēgums, bet šogad šajā laika posmā to īpatsvars sasniedza jau 78% no visām mājsaimniecībām ar interneta pieslēgumu.

Pastāvīgo vadu vai bezvadu interneta pieslēgumu biežāk izmantoja pilsētās dzīvojošas mājsaimniecības, bet mobilo internetu – lauku rajonos dzīvojošie.

Kā iemeslu, kādēļ mājsaimniecībā nav interneta pieslēguma, aptaujātie visbiežāk minēja nepieciešamības vai intereses trūkumu.

Janvārī-martā internetu Igaunijā izmantoja 87% Igaunijas iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem. Vislielākais interneta lietotāju īpatsvars bija 16-54 gadus veco Igaunijas iedzīvotāju vidū, kur tīmekli izmantoja 90% respondentu. Savukārt 55-74 gadus veco iedzīvotāju vidū interneta lietotāju īpatsvars bija vismazākais – 65%.

Sākumskolas vai pamatskolas izglītību ieguvušo vidū internetu Igaunijā izmantoja 70%, bet augstāko izglītību ieguvušo vidū – 90% iedzīvotāju.

Informācija: BNS

Foto: Pixabay.com

Saistītās tēmas: BNSIgaunijainternetsMājsaimniecības

youtube icon
Abonēt youtube