Risku apdrošinātājs “If P&C Insurance” (“If”) saņēmis pirmās atlīdzību prasības pēc incidenta ar aviokompānijas “airBaltic” lidmašīnu, pavēstīja kompānijas komunikācijas vadītāja Daiga Bluķe.

Viņa informēja, ka kompānijā vakar, 19. septembrī, vērsās vairāki ceļojumu apdrošināšanas polišu īpašnieki, lai pieteiktu radušos zaudējumus pēc 17. septembrī notikušā ārkārtas incidenta ar “airBaltic” lidmašīnu.

Tostarp kādai ģimenei kompensēti automašīnas īres izdevumi, lai atgrieztos Rīgā no Viļņas. Tāpat apdrošināšanas sabiedrībā vērsušies vairāki cilvēki, kuriem lidostā notikušā incidenta izraisīto seku dēļ bija jāatceļ ieplānotais ceļojums, jo aviokompānija nespēja piedāvāt citu reisu uz iecerēto galamērķi. Šobrīd vēl tiek precizēti klientiem radītie zaudējumi par atceltajām viesnīcu un auto rezervācijām.

Jau ziņots, ka starptautiskās lidostas “Rīga” skrejceļš sestdien, 17. septembrī, tika slēgts, jo tehnisku iemeslu dēļ “airBaltic” reiss BT641 ar lidmašīnu “Bombardier Q400 NextGen” no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā “Rīga” veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju. Lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bija bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi.

Incidenta dēļ kopumā tika atcelti 16 “airBaltic” reisi, deviņi reisi tika novirzīti uz citām lidostām, kā arī tika atcelti un pārcelti daudzu citu aviokompāniju plānotie reisi.

Informācija: BNS

Saistītās tēmas: Air BalticApdrošināšanaAtlīdzībaIncidents

youtube icon
Abonēt youtube